Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Završetak rada Info centra Stožera civilne zaštite Istarske županije

Zaključno s petkom, 8. svibnja, Info centar Stožera CV Istarske županije završava s radom, započetim 17. ožujka 2020. godine. Info centar je ustrojen kako bi građani na jednome mjestu mogli dobiti sve potrebne informacije vezano uz pandemiju COVID-19.

Tijekom gotovo dva mjeseca intenzivnog rada, Centar je ispunio svoju ulogu informiranja građana, poslovnih subjekata, jedinica lokalne samouprave i svih drugih u potrebi, putem telefonske linije 052 352 112, te elektroničke pošte [email protected] .

S prestankom rada Info centra, gore navedeni kontakti više neće biti dostupni. Međutim, obavještavaju se građani da se u slučaju potrebe uvijek mogu obratiti lokalnim Stožerima CZ općina i gradova na području Istarske županije, kao i žurnim službama, odnosno Stožeru civilne zaštite RH, Ravnateljstva civilne zaštite te Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, te drugim službama.

Ublažavanje mjera

Sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji te najavi ublažavanja mjera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas četiri odluke.

– od ponedjeljka, 11. svibnja, ukida se zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. To znači da za putovanje u drugi grad ili općinu više ne trebate e-propusnice. Od odluke je izuzet otok Brač, na kojem te mjere – zbog izbijanja žarišta bolesti COVID-19 na otoku – i dalje vrijede.

– od ponedjeljka, 11. svibnja mijenja se i odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom od 18. svibnja.
Omogućava se okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu.

Cjelovite odluke o ublažavanju mjera objavljene su na: https://www.koronavirus.hr/najnovije/dokidanje-e-propusnica-te-dodatno-popustanje-mjera-od-11-svibnja/592

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike