Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Započinje minibasket liga Pazinštine

Najmlađi košarkaši iz područja Pazina, Tinjana, Karojbe i Svetog Petra u Šumi iskoristiti će blagodati novoizgrađene Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu, gdje će u subotu, 21. veljače 2015. godine s početkom u 14 sati započeti prvo kolo Minibasket lige Pazinštine. Organizator lige je Košarkaški klub Ghia Staff uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, koji će na taj način pružiti mogućnost i najmlađim košarkašima koji su već svladali prve korake i dvokorake.

Na ovaj će način učenici od prvog do četvrtog razreda u međusobnim susretima steći potrebne vještine i znanja. Nova dvorana za razliku od ostalih sličnih istarskih objekata je potpuno prilagođena za razvoj minibasketa, pa će se koševi prilagoditi najmlađima spuštajući ih na 2,65 metara. Osim toga, slijedi se još jedan moderni pristup, a taj je da će se protiv dječaka igrati i njihove vršnjakinje iz Ženskog košarkaškog kluba Pazin, a broj ekipa koje će se natjecati je šest. Iako ne igraju u ligi, najmlađi pazinski košarkaši igrali su na nekoliko turnira, od koji je najpoznatiji onaj u Novoj Gorici na Sončkovom danu, gdje su bili bolji od svojih slovenskih vršnjaka.
Voditelj lige je Dario Lukšić uz Tanju Ančić i Nevija Ferenčića, a suci će biti Leo Sirotić i Dino Fonović.
Liga će se igrati svake drug subote, a raspored će se objavljivati netom prije početka, ovisno o slobodnim terminima dvorane. Na kraju lige uslijed će nagrađivanje najboljih.
U prvom će kolu snage odmjeriti mali Supetarci i Tinjanci, Karojba će igrati protiv Pazin 2, a Pazin 1 će se suprostaviti curama iz ŽKK Pazin.
Raspored ostalih kola: 2. kolo: Karojba –Tinjan, Sveti Petar u Šumi-Pazin 1, ŽKK Pazin-Pazin 2; 3. kolo: Pazin 2- Tinjan, Pazin 1 – Karojba, Sveti Petar u Šumi- ŽKK Pazin, 4. kolo: Tinjan- Pazin 1, Pazin 2- Sveti Petar u Šumi, ŽKK Pazin-Karojba. 5. Kolo: ŽKK Pazin-Tinjan, Sveti Petar u Šumi-Karojba,Pazin 2-Pazin 1.