Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Započinje gastro manifestacija 4. Dani mednih delicija središnje Istre

Ovogodišnji, 4. Dani mednih delicija središnje Istre odvijat će se od 01. do 29. veljače 2020., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.
Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će deset ugostitelja. 
Ponuda ugostitelja: Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) – ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – zapečena rebrica sa medom, prilog pečeni krumpir – Pazinski cukerančić s malvazijom i medom; Konoba Vela vrata (Beram) – suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom – tagliata od ramsteka s medom i narančom – čokoladna torta s medom i maslinovim uljem; Konoba-pizzeria 2. Peron (Cerovlje) – energetska medena salata na kremi od koprive – ravioli u umaku od meda, kadulje i pinjola – confit pačja prsa zapečena s medom i bademima, s griz medaljonima i brokulom – medeni zalogaj od meda, skute, datulja, grožđica i suhih smokava; Agroturizam Stara štala (Borut) – makaruni u bijelom umaku (2-3 vrste sira) s medom – restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata – palačinke sa skutom i medom, kuhano vino; Boljunska konoba (Boljun) – uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice – svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom – semifreddo od mandolata s preljevom od meda; Restoran Čiže (Trviž) – ravioli sa svježim sirom i medom – punjena pileća rolica sa sirom i mrkvom u umaku od meda s prilogom – krema od vanilije s medom i muškatnim oraščićem; Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, slana rolada sa skutom i medom – medeni medaljoni s domaćim krumpirom – medena torta, kava, rakija; Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – suhi ombolo i panceta sa suhim smokvama u medu – svinjski kare punjen šljivama u umaku od terana i meda – medeni kolač; Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – njoki s vrganjima i medom – pileća fortuna s medom – medena pita; Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv, maneštra – kobasice i suhi zarebnjak (ombolo) s kiselim kapuzom i krumpirom na luku i domaćoj panceti s umakom od senfa i meda – skuta s medom i orasima.
Organizatori 4. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na http://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events.

Pregled privatnosti

Koristimo kolačiće kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo korištenja web stranica. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u korisnikovu pregledniku. Većina kolačića sadrži jedinstveni identifikator koji se naziva ID kolačića: niz znakova koje web-lokacije i poslužitelji povezuju s preglednikom u kojem je pohranjen kolačić. To web-lokacijama i poslužiteljima omogućuje da razlikuju preglednik od drugih preglednika koji pohranjuju različite kolačiće te da pomoću jedinstvenog ID-a kolačića prepoznaju pojedinačne preglednike.

Ako imate korisnički račun na www.pazin.hr, prilikom prijave postavit ćemo privremeni kolačić kako bi znali da li vaš internet preglednik prihvaća kolačiće. Taj kolačić ne sadrži osobne podatke i nestaje čim zatvorite preglednik.

Kada se prijavite s korisničkim računom postavit ćemo nekoliko kolačića kako bi u njima sačuvali informaciju o vašoj prijavi i vaše postavke prikaza. Ovi kolačići traju dva dana, a postavke prikaza traju jednu godinu. Ako izaberete „Zapamti me“, kolačić s informacijom o vašoj prijavi trajat će dva tjedna. Prilikom odjave kolačić s informacijom o vašoj prijavi se briše.

Više o pravilima privatnosti