Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Započela gradnja Školsko gradske sportske dvorane u Pazinu

Na današnjoj (16.05.) konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, predjsednik Uprave izvoditelja Tvrtke MIPCRO Slavko Kišiček, ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Josip Šiklić i Daniel Maurović, pročelnik gradskog upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i graditeljstvo, najavljeni su radovi na izgradnji Školsko gradske sportske dvorane u Pazinu.

   

Pročelnik Maurović je istaknuo kako su radovi započeli 06. svibnja 2013. godine i kako im je rok za izvođenje 18 mjeseci, odnosno 5. studeni 2014. godine. No, dinamički plan izvedbe je izrađen tako da radovi budu gotovi s početkom školske godine 2014/2015. Naglasio je kako su izvođačima radova tvrtkom MIPCRO d.o.o. iz Ivanca potpisani Ugovor na oko 24,8 milijuna kuna, te za stručni nadzor s Učka konzaltingom iz Pazina na 247,5 tisuća kuna. Naglasio je kako se krenulo s početnim radovima skidanja humusa te s radovima u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji.
Slavko Kišiček, predsjednik Uprave izvođača, istaknuo je kao su izvedeni svi pripremni radovi, preseljenje elektroinstalacija koje prolaze parcelom te su u tijeku radovi na osiguranju obilazne ceste za osiguranje tehničko – tehnoloških uvjeta. Goran Krstić, ispred tvrtke Učka konzalting, istaknuo je kako su u tijeku radovi na širokom iskopu, radovi na elektroinstalacijama i oborinskom kolektoru. Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako se izvan projekta krenulo u realizaciju „tople veze“ između dvorane i škole što nije bilo navedeno u projektnom zadatku, već je naknadno postavljeno kao zaključak na školskim odborima i Osnovne škole Vladimira Nazora i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin. Najavio je izgradnju još jednog igrališta s umjetnom travom kao podlogom veličine 50X70 metara, te rekao kako će se osigurati uvjeti za nesmetano odvijanje nastave iz tjelesno – zdravstvene kulture, izraditi zaletište za skok u dalje i za bacanje kugle. Ravnatelj Šiklić je izrazio zadovoljstvo što su radovi započeli te će zaokružiti cjelinu i stvoriti uvjete za redovnu nastavu, izvannastavne aktivnosti te da će se stvoriti uvjeti da se djeca više bave tjelesnim aktivnostima.
Dvorana će biti trodijelna – površine oko 3,5 tisuće kvadratnih metara, sa 600 sjedećih mjesta te prostorom za kafić i sportske udruge.
Sveukupna procijenjena vrijednost izgradnje je 28,2 milijuna kuna, a sredstva su planirana u Proračunu za 2013. i 2014. godinu. Izgradnju Dvorane sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nepovratno, s ukupnim iznosom od 9.891.087,50 kuna.Razliku iznosa sufinancirat će Grad Pazin i Istarska županija o čemu je potpisan sredinom ožujka 2013. godine zaključen Sporazum o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju Dvorane u iznosu od 19,7 milijuna kuna.
Uz gradonačelnika Krulčića i pročelnika Maurovića, ispred gradske uprave bili su prisutni i Luana Benažić, viša stručna suradnica za prostorno planiranje, Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje i Tina Horvat, vježbenica.