Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u posjetu Udruzi “Hoću-Mogu”

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci prošlog je tjedna posjetila, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonjom Grozić-Živolić, Udrugu “Hoću-Mogu” Pazin koja, drugu godinu za redom, provodi u Puli projekt “Samostalnost je naša budućnost”.

Projekt je osmišljen i napisan po uzoru na izvorni projekt “Autonomia” udruge Down DADI iz Padove. Obuhvatio je devetoro djece, podijeljene u dvije skupine obzirom na sličnost i specifičnost teškoća djece. Partneri u projektu su Škola za odgoj i obrazovanje Pula i Centar Liče Faraguna Labin. Projekt je u 2017. godini financijski podržan javnim sredstvima Istarske županije i Grada Pule.

Zamjenica gradonačelnika Belci družila se s djecom koja su joj pripremila čaj, ponudila kolače i pripremili posebne poklone te su ugodno razmjenjivali informacije i obećali si da se vide ponovno na nekom druženju. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Hoću – Mogu” Pazin registrirana je u siječnju 2015. godine, a osnovana od strane roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju s područja cijele Istarske županije. Ideja o osnivanju ove udruge potaknuta je, vele njezini članovi, istinskom potrebom i ljubavlju roditelja da svojoj djeci s teškoćama svijet učine ljepšim i pristupačnijim.

Preuzeto iz: http://www.glasistre.hr/

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.