Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Za projekte „Od zabavne staze do naše Baze“ i „TUC-TI u centru“, Pazinske Udruge potpisale ugovore vrijedne 45.840,00 kuna

Helga Može, Lucija Jedrejčić, Tamara Damijanić i Suzana JašićZaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u travnju je raspisala Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ na koji su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori s područja članova Fonda gradova i općina. Na ovogodišnji natječaj stiglo je 50 prijava od kojih je 18 pristiglo za tematsko područje: „Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja“ a ostale su prijave bile za tematsko područje: „Razvoj lokalne zajednice“. Ukupna sredstva na raspolaganju za ovaj natječaj bila su 250.000,00 kuna, a moglo se po prijavi dobiti maksimalno 25.000,00 kuna.
Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé, istaknula je kako uvijek navode Grad Pazin kao primjer dobre prakse. Kroz ove male projekte financirat će se aktivnosti koje su naše Pazinske Udruge osmislile kao dodatnu vrijednost za naše mlađe članove zajednice.
Komisija sastavljena od neovisnih vanjskih ocjenjivača, predložila je Zakladnoj upravi odluku temeljenu na ocjenama kvalitete prijavljenih projekata, a koja je zatim i usvojena. Odlukom se financira 10 projekata ukupne vrijednosti: 245.406,00 kn, od čega Pazinu 45.840,00 kuna tj. Udrugama Društvo naša djeca Pazin, za projekt „Od zabavne staze do naše Baze“, 24.050,00 kuna.
„Projektom se želi povezati sadržaj gornjeg dijela grada s centrom te stvoriti sigurnu i kvalitetnu zonu za boravak svih građana. Planirana je izrada senzorne staze i vrta s ljekovitim biljem, unaprjeđenje poligona za igru na Šetalištu Pazinske gimnazije te povezivanje šetnice s Društvenim centrom Veli Jože i dvorištem samog Društva Naša djeca– našom Bazom“ ,pojasnila je predsjednica DND-a Pazin, Tamara Damijanić. Cilj projekta je praćenje nove infrastrukture organiziranim, ekološkim aktivnostima slobodnog vremena djece i mladih u projektu. Ovim projektom potiče se povezivanje djece svih uzrasta koja su svakodnevno aktivna u školskim i izvanškolskim aktivnostima u tom dijelu grada.
Projekt „TUC-TI u centru“ Centra za mlade Alarm, na natječaju je osvojio 21.790,00 kuna.
Lucija Jedrejčić predsjednica Centra za mlade Alarm, ističe kako su „Zaštitni čimbenici važni za očuvanje mentalnog zdravlja mladih u lokalnoj zajednici“. Neva Ljustina, psihologinja i tajnica u Centra za mlade Alarm pojašnjava kako je „Cilj provedbom projekta kroz ostvarivanje mreže psihosocijalne podrške za mlade i njihove obitelji, poticati javnu kampanju među građanima za jačanje svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja te povezivanje svih dionika uključenih u brigu o mentalnom zdravlju mladih na području lokalne zajednice“.
Ostali projekti koji će se financirati iz Zaklade:
• Mjesni odbor Vinkuran / „Obnova tradicijskog suhozida na blatu u Vinkuranskoj vali (uvali Soline)“ / 25.000,00 kuna.
• BABUCERA- udruga za zaštitu i revitalizaciju sela Brgudac / „Osnivanje društveno-kulturnog centra Brgudac za područje općine Lanišće” / 25.000,00 kuna.
• Jedriličarski klub „Kvarner“ / „Do Teleferike i nazad“ / 25.000,00 kuna.
• Gradska knjižnica Labin / „Osnivanje knjižničnog stacionara u Rapcu – „Mala knjižnica Rabac“ / 25.000,00 kuna.
• Udruga ZiiD / „Game!Set!Match” / 24.645,00 kuna.
• Udruga Kreativna akademija Labin / „Prozori labinskih legendi“ / 25.000,00 kuna.
• Društvo „Naša djeca“ Poreč /„Želim-crtam-utječem“ / 24.921,00 kuna.
• Udruga Kaleido / „TEATRIN-festival priča i stvaralačke igre“ / 25.000,00 kuna.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike