Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Vježbom i plesom povodom Svjetskog dana zdravlja

Danas, 5. travnja u pazinskom Spomen domu s početkom u 10,00 sati, povodom Svjetskog dana zdravlja u veselom ozračju održalo se zajedničko vježbanje petstotinjak sudionika iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija klasične gimnazije, Gradskog društva crvenog križa Pazin odnosno korisnici Dnevnog boravka za starije osobe, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin,  Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre – Poludnevnog boravka Pazin, Udruge Sindikata umirovljenika – podružnice Pazin te Pazin sport d.o.o. 

Nakon uvodnog govora voditelja Darija Brajkovića, svim prisutnim obratio se i Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić izrazivši zadovoljstvo za uključivanjem velikog broja sudionika u zajedničko vježbanje  te kazavši kako najviše za zdravlje možemo učiniti mi sami, te kako moramo biti odgovorni prema sebi i prema svom zdravlju. U životu je bitno pozitivno razmišljati, kretati se i vježbati čim više pa je svih zajedno  pozvao na vježbanje.

Članovi Mini odbojke odbojkaškog kluba iz Pazina pod vodstvom njihove trenerice Neve Ljuština vodili su 20 minutno zajedničko vježbanje uz ples i veselu glazbu koju su nam za tu prigodu pripremile  članice Društva naša djeca Pazin.

U akciju obilježavanja Svjetskog dana zdravlja uključile su se i patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje su svim zainteresiranim osobama mjerile krvni tlak i šećer u krvi.

Djelić vesele atmosfere u prepunom holu Spomen doma  fotografijom je zabilježio Marko Cerovac.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Pazinu nastavlja se sutra, 6. travnja pješačkom manifestacijom „Hoditi i zdravi biti“ na kojoj će voditelji pješačenja biti članovi Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina.

Pješačiti će se dvije staze:

Duža staza s vremenom polaska u 8,00 sati ispred Društvenog centra Veli Jože Pazin.

Pješačiti će se na stazi: PAZIN-GRDOSELO-MALENICA-GRDOSELO-PAZIN (cca 21 km ili 4 – 5 sati hoda),

Kraća staza s vremenom polaska u 10,00 sati ispred stare škole u Grdoselu.

Pješačiti će se na stazi: GRDOSELO-MALENICA-GRDOSELO (cca 5 km ili oko sat i pol hoda)

Od 9,30 do 10,00 sati ispred stare škole u Grdoselu – okupljanje, evidencija prijavljenih osoba za pješačenje, podjela promotivnih materijala ZZJZIŽ.

Početak zajedničkog pješačenja u 10,00 sati,

Besplatni ručak planiran je u staroj školi u Grdoselu u 12,00 sati (grah i/li pašta) uz zajedničko druženje i glazbu Domskog banda iz Motovuna.

Povratak u Pazin planiran je oko 14,00 sati.

Za osobe koje nemaju prijevoz do Grdosela i natrag do Pazina organizirati će se prijevoz kombi vozilom ili osobnim automobilima, pa one trebaju u 9,30 sati biti ispred Društvenog centra Veli Jože Pazin.

Pješačenje na istoj relaciji će se održati i u  slučaju kiše.

Pozivamo građane i građanke svih dobi da nam se pridruže, učine nešto dobro za svoje zdravlje te uživaju na svježem zraku:)!

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike