Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar u radnom posjetu Gradu Pazinu

DSC_1409Mogućnost poslovnih ulaganja indijskih kompanija na području Grada Pazina te mogućnost uspostavljanja kontakata lokalnih poduzetnika s indijskim gospodarskim subjektima, bile su glavne teme sastanka indijskog veleposlanika u Hrvatskoj Nj. E. Sandeepa Kumara i gradonačelnika Grada Pazina Renata Krulčića, održanog u srijedu 17. veljače 2016. godine.

Veleposlanika Kumara zanimali su podaci o poslovnom profilu pazinskog i istarskog gospodarstva, a kao potencijalna područja suradnje istaknuti su proizvodnja vina i maslinovog ulja, obrada kamena te turizam, pri čemu je veleposlaniku predstavljen i projekt Inspirit Fantasy Park.

Gradonačelnik Renato Krulčić upoznao je g. Kumara i s potencijalima prerađivačke i prehrambene industrije, kao i s radom Agencije za ruralni razvoj Istre koja se bavi sustavnom zaštitom i promocijom autohtonih poljoprivrednih proizvoda.

Veleposlanik se zahvalio na prijemu, naglasio kako Pazin obiluje povijesnim i prirodnim ljepotama te izrazio nadu u uspostavljanje poslovne suradnje gospodarskih subjekata iz Pazina i Istre s indijskim partnerima. Pritom je izrazio spremnost veleposlanstva da aktivno sudjeluje u procesu uspostave te suradnje i promociji Pazinštine i Istre kao turističke destinacije.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.