Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

VAŽNE INFORMACIJE o izdavanju propusnica

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je Uputu za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, Obrazac potvrde koju poslodavci sami izdaju svojim zaposlenicima za poslove koji su neophodni za funkcioniranje zajednice i Popis kontakata za izdavanje propusnica.

Sve osobe koje imaju prebivalište ili boravište u Istarskoj županiji Zahtjeve upućuju Stožeru civilne zaštite Istarske županije prvenstveno putem sustava e-Propusnice dostupnog na adresi https://epropusnice.gov.hr/

U slučaju da podnositelj zahtjeva nema mogućnosti pristupa sustavu e-propusnice zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na mail adresu Stožera civilne zaštite Istarske županije: [email protected]  na obrascu u prilogu. 

U slučaju drugih opravdanih razloga koji nisu navedeni u točci II. Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj (u prilogu), Zahtjev se dostavlja e-mail adresu [email protected] 

Stožer Istarske županije će tijekom današnjeg dana uspostaviti telefonsku liniju s brojem 052 352 112 za potrebe izdavanja e-Propusnica za one građane koji nemaju pristup internetu.

Svi građani koji nemaju pristup internetu mogu Zahtjev za izdavanje e-Propusnice ispuniti u Pisarnici/Prijavnici Grada Pazina koji će ispunjeni Zahtjev proslijediti na rješavanje Stožeru civilne zaštite Istarske županije. Uz Zahtjev treba obvezno priložiti dokument kojim se dokazuje nužnost kretanja izvan Istarske županije. Propusnicu za koju je Zahtjev predan u Pisarnici Grada Pazina, preuzimati će se također u pisarnici prema prethodnom dogovoru.

Kontakt Ravnateljstva civilne zaštite za dodatne upite u vezi izdavanja e-Propusnica:

e-mail: [email protected]

tel.: 0800 80 90

 

Obrazac Zahtjeva za ePropusnicu nalazi se na linku: ZAHTJEV za e-Propusnicu

Odluka o zabrani napuštanja županija nalazi se na sljedećem linku: Odluka – zabrana napuštanja županija

Popis kontakata za izdavanje propusnica nalazi se na linku: Popis kontakata za izdavanje propusnica

Primjerak potvrde poslodavca nalazi se na linku: Potvrda poslodavca

Uputu za primjenu Odluke možete pročitati ovdje.