Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

USUSRET LJETU – nova izložba u pazinskoj galeriji

Pazinsko društvo likovnih stvaratelja nastavlja sa svojom bogatom izlagačkom djelatnošću novom izložbom posvećenom 1. svibnju, Prazniku rada njegujući tako dugogodišnju tradiciju koja seže u 80-e godine prošlog stoljeća i začetke organiziranog djelovanja likovnih amatera Pazinštine.

Na ovogodišnjoj izložbi  predstavljeno je devetnaestero članova udruge sa 40-radova različitih tehnika i kreativno-umjetničkih izričaja, a svima je zajednički bogati kolorit i pozitivna energija kojom zrače.

Slikari su se predstavili šarolikim viđenjem svijeta oko sebe, od apstrakcija, nezaobilaznih cvjetnih motiva do istarskih boškarina i maslina, a oni su: Ana Bakarčić, Davorka Belac, Vera Bosazzi,  Giuliana Gortan, Ivan Hekić, Vesna Komin, Ana Krajcar, Samanta Lukšić, Ljiljana Matošević Levak, Leonardo Mićanović, Draženko Pačić, Nada Putinja i Laura Ritoša. Kompjuterskom ilustracijom predstavlja se Marko Cerovac, Zoran Kuhar fotografijom na platnu, a Ida Matijašić drvorezima. Zanimljiv spoj slikarstva i oslikane majice donosi Iva Belac. Danijela Zović pripremila je nekoliko dequpage radova posvećenih mladencima, dok se Dario Brajković na pletenoj majici i recikliranoj torbi poigrao raznobojnom dugmadi, a za najmlađe je pripremio šarene platnene sovice i mačkice.

Izložbu je predstavila i otvorila predsjednica DLS Pazin, Nada Putinja, a predstavnica Grada Pazina, Nevija Srdoč, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti, pohvalila je neumoran rad i entuzijazam DLS-a i zahvalila članovima na veselju i vedrini koje donose u ulicu Jurine i Franine u kojoj se galerija nalazi.

Izložba „Ususret ljetu“ može se razgledati do 8. svibnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati, subotom od 10-13 sati, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Za DLS Pazin

Dario Brajković

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike