Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Uspješno završen međunarodni odbojkaški turnir u Pazinu


U nedjelju, 22. rujna uspješno je završen Odbojkaški međunarodni turnir prijateljstva koji je okupio čak 12 ekipa iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Na turniru, koji svoje održavanje nastavlja i unaprjeđuje kroz desetak godina, za prvo su se mjesto na tri terena borila čak tri uzrasta: djevojčice, mlađe kadetkinje i kadetkinje.

U uzrastu djevojčica, protiv igračica iz ŽOK Pazina predvođenih trenericom Gordanom Androšić natjecale su se OK Arbanasi iz Zadra, OK Funtana Vrsar, OK Ljubljana te OK Novigrad. U mlađe kadetskoj kategoriji nastupile su odbojkašice iz OK Ljubljane, zatim OK Domžale, OK Gorizia, OK Umag i OK Pordenone. Pazinsku mlađe kadetsku ekipu vodio je trener Denis Bratulić. Najjače natjecanje odvijalo se u kadetskoj kategoriji, gdje su se Pazinjanke na čelu s trenerom Elvisom Jurićem borile protiv Selekcije Istre, OK Domžala, OK Vodnjana, OK Ljubljane i OK Sv. Lovreča.

Ovaj turnir idealna je prilika za odmjeravanje snaga i pripremu prije početka sezone, a za igračice i roditelje plodno tlo za razvijanje prijateljstava i kontakata. Pazinske su odbojkašice u svojim domovima ugošćuju odbojkašice iz Zadra kod kojih su već nekoliko godina gostovale na turniru, a nastavlja se i uspješna suradnja s istarskim klubovima – OK Umagom i OK Funtanom Vrsar, koji također svake godine organiziraju turnire u svojim gradovima te s Odbojkaškim savezom Istarske županije koji sudjeluje u organizaciji turnira.

Rezultati 2019. godine:

Djevojčice 2007. +

  1. mjesto OK Funtana – Vrsar
  2. mjesto ŽOK Pazin

Mlađe kadetkinje 2005. +

  1. mjesto OK Gorizia
  2. mjesto ŽOK Pazin

Kadetkinje 2003. +

  1. mjesto OK Vodnjan
  2. mjesto OK Domžale

(3. mjesto ŽOK Pazin)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike