Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Upisi u Dječje odmaralište Špadići u Poreču

Obavještavamo vas da su danas, 13. svibnja 2024. g. započeli upis djece za ljetovanje u Dječjem odmaralištu Špadići u Poreču za učenike od IV. do VII. razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin. Ukoliko odlučite prijaviti svoje dijete za ljetovanje, molimo Vas da to izvršite ispunjavanjem upisnog obrasca za prijavu koji se nalazi na sljedećoj poveznici https://tinyurl.com/2yqpzlja. Rok za podnošenje prijava je do srijede,  22.05.2024. godine.

Podsjećamo, prošle godine Dječje odmaralište Špadići ponovno je otvoreno nakon rekonstrukcije i nadogradnje te je nakon pet godina stanke, ponovno organizirano ljetovanje za učenike Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin. U 2023. godini 229 djece boravilo je u Odmaralištu tijekom srpnja i kolovoza.

I ove godine, u Odmaralištu će se organizirati sedmodnevni boravak s brojnim aktivnostima (škola plivanja, igre u vodi i izvan vode, razne radionice i terenska nastava, natjecanja i sportske igre, šetnje prirodom, igra i zabava kroz interakciju i druženje, radionice o moru i morskoj bioraznolikosti), a sve pod stručnim vodstvom.

Ove godine, moguće je prijaviti učenike i učenice od IV. do VII. razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin, a nakon obrade prijava i slaganja smjena, ukoliko bude slobodnih mjesta, mogući su dodatni pozivi.

U jednoj smjeni biti će smješteno 33 djece te 4 odgajatelja i voditelj odmarališta. Za razliku od prošle godine kada su smjene započinjale i završavale u nedjelju, ove godine izmjena djece planirana je petkom popodne (17h).

 1. smjena od 28.06.2024. do 05.07.2024.
 2. smjena od 05.07.2024. do 12.07. 2024.
 3. smjena do 12.07.2024. do 19.07. 2024.
 4. smjena od 19.07.2024. do 26.07. 2024.
 5. smjena od 26.07.2024. do 02.08. 2024.
 6. smjena od 02.08.2024. do 09.08. 2024.
 7. smjena od 09.08.2024. do 16.08.2024.

SLAGANJE LISTI I CIJENA

Prilikom obrada prijava i slaganja privremene liste vodi se računa da se omogući pohađanje prvog željenog izbora termina boravka, da u istoj smjeni budu razredi/područne škole kako bi djeca u Odmaralištu bila s drugom djecom koju poznaju/idu u razred, prilagodba kapacitetima ležajeva po sobama (muške/ženske sobe), omjeru djece iz grada Pazina i općina i dr. Ukoliko bude više zainteresirane djece po smjeni od kapaciteta Odmarališta, uzima se u obzir i vrijeme prijave.

Cijena sedmodnevnog boravka djeteta u odmaralištu (koja uključuje sve troškove – smještaj, prehranu, programe te prijevoz djeteta na relaciji Pazin-Poreč-Pazin) iznosi 360,00 eura.

Grad Pazin i općine Pazinštine će sufinancirati troškove ljetovanja učenika osnovnoškolske dobi djeci/roditeljima s prebivalištem na području Grada Pazina i općinama Pazinštine u Dječjem odmaralištu Špadići na sljedeći način:

GRAD PAZIN I OPĆINE CEROVLJE, SVETI PETAR U ŠUMI, TINJAN

 • 10% za drugo dijete u obitelji ukoliko oboje ljetuje u Odmaralištu
 • 20% za treće dijete (i svako sljedeće) ukoliko svi ljetuju u Odmaralištu
 • 30% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Pazina (Službene novine Grada Pazina broj 13/23.) odnosno Odlukama o socijalnoj skrbi svake pojedinačne općine Pazinštine

OPĆINE LUPOGLAV I MOTOVUN

 • 60 eura za svako dijete (nije potrebno naznačiti u upitniku)

OPĆINA KAROJBA

 • 50% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi na području Općine Karojba

OPĆINA GRAČIŠĆE

 • 20% za drugo dijete u obitelji ukoliko oboje ljetuje u Odmaralištu
 • 30% za treće dijete (i svako sljedeće) ukoliko svi ljetuju u Odmaralištu
 • 40% za djecu slabijeg imovinskog stanja, a koji su korisnici dječjeg doplatka ili su djeca samohranih roditelja
 • 100% za djecu iz socijalno ugroženih obitelji ili obitelji koje se trenutno nalaze u nepovoljnim obiteljskim ili životnim okolnostima sukladno Odluci o socijalnoj skrbi na području Općine Gračišće

Potrebnu dokumentaciju vezanu uz ostvarivanje navedenih popusta dostavljate nakon prijave o čemu ćete biti obavješteni putem e-maila iz prijava.

Svi učenici prije dolaska u Odmaralište trebaju biti zdravstveno pregledani, a potvrdu predaju prilikom polaska. Kolektivno osiguranje ugovoreno preko osnovne škole vrijedi i tijekom boravka u Odmaralištu.

UPUTE ZA PLAĆANJE:

Plaćanje se vrši putem uplatnica koje ćete dobiti prilikom potpisivanja ugovora.

Uplatu je moguće izvršiti jednokratno u roku od 8 dana od potpisivanja ugovora ili u dvije rate kako slijedi:

 • prva rata u iznosu od 180,00 EUR u roku od 8 dana od potpisivanja ugovora,
 • druga rata u iznosu od 180,00 EUR do najkasnije 31.7.2024. godine.

Ljetovanje učenika u Dječjem odmaralištu Špadići ove godine organizira Centar za kulturu i obrazovanje Pazin u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin i Gradom Pazinom.

Za sve dodatne informacije obratite se putem e-maila na [email protected] ili na telefon 091/615 6714 u redovno radno vrijeme.

Link za prijavu učenika za ljetovanje u Dječjem odmaralištu Špadići:

https://tinyurl.com/2yqpzlja