Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Učenici Kolegija zajedno s gostima iz Verone u posjeti gradskoj upravi

Učenici Pazinskog kolegija – klasične gimnazije  zajedno s gostima iz salezijanske škole Instituta Don Bosco iz Verone posjetili su danas gradsku upravu gdje su ih dočekali stari-novi gradonačelnik Renato Krulčić, Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje.

Učenici Kolegija ostvaruju sa školom iz Verone lijepu suradnju te su pozvali svoje goste d posjete Pazin i Istru od 4. do 10. lipnja 2017. godine. Kako je u svom govoru rekao ravnatelj Kolegija Alejandro Castillo Jimenez, pripredili su im bogati program. U svom boravku osim Pazina, posjetit će Poreč, Motovun, Beram i Pulu, zajedno su učili o pismu glagoljici kroz igru pamćenja znakova „memory“. Sutra će sudjelovati u kvizu „Dragi naš Pazin“ kojeg povodom obilježavanje Dana grada Pazina organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antun Hek, a koji će biti posebno prilagođen njima. Za kraj druženja zajedno će izraditi on line časopis pod nazivom „J.J. zine“.

Gradonačelnik Renato Krulčić uputio im je pozdrave dobrodošlice, a Maja Stranić Grah je održala kratko predavanje o Pazinu s naglaskom na Pazi(n) proračun! i ostale projekte financirane iz europskih fondova. Najveći interes učenici, predvođeni nastavnicom Marijom Chiarom Montoli, su pokazali za prirodni fenomen Pazinske jame, te su pritom dobili informacije o povezanosti Julesa Vernea i Pazina te drugim zanimljivostima.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.