Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U srpnju žanjemo znanje: 22 milijarde eura iz EU fondova, koliko za Pazin?

Grad Pazin početkom srpnja organizira dvije panel rasprave s ciljem informiranja, zajedničkog promišljanja i stvaranja dijaloga u razvoju modernog, pametnog i zrelog Pazina.

Pred svima nama stoje veliki potencijali: u izradi je Plan razvoja Grada Pazina kao i  Strategija urbanističkog razvoja Grada Pazina, a u Hrvatsku za razdoblje 2021-2027. godine ulazi novih 22 milijarde eura.

Iako se razvoj grada ne temelji samo na europskim fondovima, radi se o značajnim sredstvima te Grad Pazin radi na povlačenju što je moguće većeg iznosa sredstava. Cilj je ostvarenje razvojne i urbanističke vizije Grada Pazina, odnosno kreiranja preduvjeta za brži i kvalitetniji razvoj gospodarstva, infrastrukture te solidarne i održive zajednice.

U tom procesu važna je uključenost svih društvenih dionika s područja Grada Pazina – gospodarstva, javne uprave i lokalne samouprave te civilnog društva, s područja svih mjesnih odbora i područja rada.

U organizaciji Grada Pazina, u srpnju će se održati dva tematska panela kojima je cilj zainteresirati javnost i potaknuti ih na aktivno uključivanje i omogućavanje dijaloga kako bi zajednički nastavili kreirati smjer razvoja Grada Pazina.

Teme panel rasprava raspoređene su po danima i terminima interesnih skupina. S ciljem uključivanja svih dionika u proces promišljanja i dijaloga, pozvane su sve skupine: od djelatnika gradske uprave, javnih ustanova, načelnici Općina, tvrtke u vlasništvu Grada Pazina, vijećnici i vijećnice Grada Pazina, organizacije civilnog društva te svi ostali dionici koji sudjeluju u kreiranju društvenih i gospodarskih prilika u Gradu Pazinu.

Panel rasprava s temom – Ekološka tribina: „Što je to zeleni plan Grada Pazina i kako će nam on pomoći da živimo bolje?“ namijenjena građankama i građanima Pazina, održat će se u utorak 13.srpnja 2021.godine s početkom u 19:30 sati u dvorani „Istra“ u Spomen domu. Predviđeno trajanje panela je 1 sat.

Raspored panela pogledajte ovdje:

TEMATSKI PANEL 1 utorak 13 srpnja 2021

TEMATSKI PANEL 2 petak 16 srpnja 2021

Radujemo se Vašem dolasku i sudjelovanju.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike