Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U petak i subotu 2. Festival strukovnih zanimanja: predstavit će se 17 škola s čak 33 programa

U Pazinu će se ovaj petak i subotu, 5. i 6. svibnja, u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani održati 2. Festival strukovnih zanimanja. Cilj festivala je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su na tržištu rada danas sve potrebnija. Tim je povodom danas, 2. svibnja u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije u Puli održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik Komore Roberto Momić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Percan te u ime domaćina,  gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić.

Festival je koncipiran  kao sajam na kojem će se predstaviti 17 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije. Učenici i učenice sa svojim mentorima iz tih će škola na interaktivan način prezentirati strukovne programe za koje se moguće obrazovati, njih čak 33. Također, obrtnici – majstori  će prezentirati svoja zanimanja i pružiti zainteresiranima informacije o profilima koje traže te o  mogućnostima stipendiranja i kasnijeg zaposlenja kod njih.

Uz navedeno, nakon svečanog otvaranja, u petak će se održat prezentacija projekta „KLIK“ (Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja u Puli). Istog dana, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore bit će održane radionice o uvođenju „e-mape naukovanja“. Drugog dana, u subotu u 12 sati, HANFA će održati predavanje o upravljanju vlastitim financijama za osnovnoškolce.

Prema najavama, u dva dana očekuje se da će festival posjetiti oko 1.200 učenika i učenica završnih razreda osnovnih škola iz Istarske županije. U petak, 5. svibnja, festival je otvoren od 10.00 do 17.00 sati, a u to je vrijeme predviđen organizirani dolazak učenika, dok je u subotu, 6. svibnja, festival otvoren od 10.00 do 14.00 sati, a očekuje se velik interes i individualni dolazak učenika s roditeljima.

Festival se održava u organizaciji  Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika, a podupiru ga Istarska županija, Grad Pazin te Hrvatska obrtnička komora i Udruženje obrtnika Pazin.