Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

U Pazinu se održalo županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2016”

foto1

Autoklub Pazin ovogodišnji je bio domaćin i organizator prometno – preventivne akcije Sigurno u prometu 2016, koja se održala u Pazinu u petak, 22. travnja 2016. godine, u prostorima tamošnjeg Autokluba. Na županijskom natjecanju okupile su se ekipe školske djece iz pet osnovnih škola iz Pule, tri i z Rovinja, te po jedna iz Tara i Pazina. Ekipu su sačinjavale dvije djevojčice i dva dječaka, tako da je na natjecanju sudjelovalo 40 učenika.

Natjecanja su se sastojala od dva dijela. Pismeni ispit iz poznavanja prometnih propisa polagao se na računalu u učionici sutoškole i praktični dio spretnosne vožnje po zadanim elementima na prometnom vježbalištu.

Dvoje najbolje plasiranih u kategoriji djevojčica i dvoje dječaka sačinjavat će ekipu Istarske županije koja će nastupiti na državnom natjecanju u Puli od 17. do 20. svibnja 2016. godine.
Osim natjecateljskog karaktera ova tradicionalna prometno-preventivna akcija ima za cilj edukaciju učenika o poznavanju prometnih propisa, kako bi se prevencijom smanjio broj prometnih nezgoda u kojima sudjeluju djeca, najugroženija skupina učesnika u prometu.

foto2

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.