Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U Pazinu održano finalno natjecanje za Istarsku županiju sedme sezone projekta Boćajmo u školi

Pazin je danas bio domaćin finalnog natjecanja 7. sezone projekta Boćajmo u školi, koji Istarski boćarski savez provodi u cilju populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave ovim sportom, time i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

U dvorani pazinskog Boćarskog centra Aleksandar Anzur okupilo se po dvoje najboljih učenika i učenica nižih razreda osnovnih škola sa osam održanih kvalifikacijskih natjecanja, a koji su se nadmetali u temeljnim boćarskim disciplinama, bližanja i izbijanja, odnosno bližanju i gađanju cilja malim boćama. Nakon uzbudljivog natjecanja, s puno navijanja, pljeska i pozitivnih emocija, najbolji po kategorijama postali su:

 

UČENICE:

  1. Sara Rafaelić, OŠ „Vladimir Nazor“ Pazin
  2. Eleni Fable, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić
  3. Sara Šepuka, OŠ „Vladimir Nazor“ Pazin
  4. Valentina Celić, OŠ „Vladimir Nazor“ Potpićan

 

UČENICI:

  1. Mathias Brajuha, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić
  2. Matija Nadenić, OŠ Svetvinčenat
  3. David Licul, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić
  4. Fran Puh, OŠ Svetvinčenat

 

Završnicu je također začinio egzibicijski nastup u štafetnom izbijanju mladih boćara Boćarskog kluba Pazin, Martina Štihovića i Tina Majcana, koji je izazvao veliko zanimanje punih tribina djece, njihovih učitelja i voditelja te roditelja.

Natjecanju su podršku dali i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević, podpredsjednik pazinske Zajednice sportskih udruga Lucijan Ujčić i njezin tajnik Patrik Rabar koji su održali i zajednički sastanak.  Razgovaralo se o stanju sporta u Pazinu i Istri, projektima izgradnje sportske infrastrukture Grada, određenim problemima te o mogućnostima suradnje Grada i SZ Istarske županije. Preporuka  je kako treba ruralnim sredinama omogućiti izgradnju prihvatljive im sportske infrastrukture te u svemu prepoznati centre koji svojom sportskom infrastrukturom  obuhvaćaju  šira područja, van svojih administrativnih granica. Posebna naglasak je stavljen na spoj sporta i turizma te tradicije i velikih mogućnosti ako se dobro planira.

Vrijedi na kraju spomenuti da se ove sezone u natjecanje projekta Boćajmo u školi, koje su kao i prethodnih godina vodila poznata boćarska imena Valter Ivančić i Tanja Grubiša, uključilo čak 200-tinjak djevojčica i dječaka iz osnovnih škola; Vladimira Nazora Pazin, Vazmoslava Gržalja Buzet, Matije Vlačića Labin, Vladimira Nazora Potpićan, Ivana Gorana Kovačića Čepić, Vitomira Širole Paje Nedešćina, Jože Šurana Višnjan – područne škole Vižinada i Svetvinčenta.