Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

U nedjelju počinje 13. festival Sedam dana stvaranja

7ds2016-poster

I ovoga se ljeta samo središte Istre od 14. do 20. 8. pretvara u središte umjetničkog stvaralaštva, naime, u tom se razdoblju već tradicionalno odvija Međunarodni festival umjetničkog stvaralaštva. U pazinskome Kaštelu i buffetu Bunker festival Sedam dana stvaranja javnosti predstavlja originalne primjere domaće i međunarodne kulturne proizvodnje. Festival sudionicima nudi šest pažljivo strukturiranih umjetničkih radionica iz kojih izlaze bogatiji za nezamjenjivo iskustvo i vlastiti autorski proizvod. Posjetitelji kroz svakodnevni večernji program u opuštenoj atmosferi mogu uživati u predstavama, filmovima, performansima, izložbama i koncertima.

Festival otvara izložba “Ja sam ti” Dajane Jurman-Osip u galeriji Društva likovnih stvaratelja u nedjelju u 20 h. Program se nastavlja u pazinskome Kaštelu interaktivnom video instalacijom talijanskog umjetnika Alessandra Martinella Dear Audience – New forms of identity i filmom Ignotus mladog redatelja Ivana Tripara. Za zabavni dio programa pobrinut će se band Barbari i DJ Osobna.

Iz bogatog umjetničkog dijela programa Sedam dana stvaranja može se izdvojiti performans Što? Pina Josipa Ivančića u četvrtak, grafike čileanskog umjetnika Maxa Reida koje će po gradu biti izložene vremenu, prostoru i ljudima u utorak te predstavljanje knjige See more…, zbirke Facebook statusa Doris Pandžić u petak.

Što se zabavnog dijela tiče, u utorak je na programu glazbeni performans Mih&me Gorana Farkaša i Myriam de Bonte. Dusha Connection, moderni jazz ansambl inspiriran Balkanom, nastupa u četvrtak, dok je petak rezerviran za koncert Domskog banda iz Doma za odrasle osobe Motovun.

Na umjetničkim radionicama polaznici tijekom festivala intenzivno rade pod vodstvom mentora imajući pritom potpunu autorsku slobodu. Ističemo radionicu filmskog eksperimenta Halitus u organizaciji Kinokluba Zagreb, a tu su i radionice keramike, fotografije, glazbene kompozicije, radionica pripreme monografije te vizualno-izvedbena radionica. Njihovi se produkti zajednici u kojoj su nastali i široj javnosti prezentiraju završne večeri na multimedijalnom događaju Upravo stvoreno, nakon kojeg slijedi zatvaranje festivala uz DJ-a Filipa Motovunskog.

Ulaz na sve što Sedam dana stvaranja nudi je, kao i uvijek, slobodan za sve. Posjetitelji svojom dobrovoljnom donacijom, takozvanom izlaznicom, mogu podržati ljude koji vrijedno rade na tome da radost stvaralaštva još dugo odjekuje Pazinom.

Glavni pokrovitelji festivala: Istarska županija – Regione istriana, Grad Pazin, Ministarstvo kulture, Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre.

Program se u cijelosti može pronaći na priloženom letku, web-stranici festivala i Facebook eventu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.