Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

TUMAČENJE Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske,  Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje  Grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag

Budući da je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske upućeno više upita u vezi s primjenom Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje Grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag daje se

 

TUMAČENJE

Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske,

Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje

Grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag

 

 

Stožer civilne zaštite RH donio je 23. srpnja Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninska, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje Grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag.

 

Navedenom Odlukom uvedena je, osim drugih mjera, i obveza županijskim stožerima civilne zaštite da provjere jesu li ispunjeni uvjeti za održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija sukladno odluci kojom su uvedene nužne epidemiološke mjere kojima se ograničavaju okupljanja. U slučaju da organizator ne ispunjava uvjete, županijski je stožer obvezan odmah o tome obavijestiti organizatora i upozoriti ga da se profesionalna umjetnička izvedba, program ili manifestacija ne mogu održati dok se ne ispune propisani uvjeti.

 

Ovom Odlukom nisu promijenjeni uvjeti održavanja profesionalnih kulturno umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija  propisani Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 18. lipnja te Odlukom o izmjeni i dopunama Odluke od 14. srpnja 2021. godine.

 

Dakle održavanje profesionalnih kulturno umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija dozvoljeno je i dalje na cijelom području Republike Hrvatske na dva načina:

 

  1. bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz isključivo sjedeća mjesta i obvezu predočenja ulaznice te pridržavanje mjera propisanih posebnim Preporukama HZJZ-a, kojima je dodatno propisano ograničenje dozvoljenog broja prisutnih osoba, obveza fizičke udaljenosti i sl.

 

  1. uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe čime su događanja izuzeta od primjene protuepidemijskih ograničenja poput obveze nošenja maski, fizičke udaljenosti, broja prisutnih osoba i sl.

 

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske