Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Svjetski dan učitelja 2010: tri Marije – Galant, Dobrila i Znidarić za 40 godina staža u struci

Svjetski dan učitelja proslavljen je jučer (01.10.2010.) u Spomen domu prigodnom priredbom, izložbom dječjeg vrtića “Olga Ban”, svečanom dodjelom nagrada učiteljima s jubilarnim stažem u školstvu te domjenkom.

– Toliki su se učitelji potpuno posvetili obrazovanju i odgoju djece, jer su na učiteljstvo gledali kao na poslanje. Djeca koju su poučavali bila su njihova djeca, a razredi njihova obitelj, pa se stoga prema učiteljima medu djecom, roditeljima i čitavim društvom razvilo duboko poštovanje i poseban status, kazao je ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Ivica Kordić koji se skupu obratio kao predstavnik ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova u gradu. Primijetivši da je današnje doba donijelo mnoge promjene koje su poremetile takav odnos prema učiteljima Kordić je zaključio da se pozitivne promjene ipak mogu postići, ali ako se s promjenama koje uključuju ljubav, medusobno poštivanje i suradnju krene od sebe.

Gradonačelnik Renato Krulčić čestitao je svim prosvjetarima Dan učitelja kazavši da su “oni puno više od edukatora, ponekad drugi tata i mama, terapeuti i njegovatelji”, a pazinske odgojno-obrazovne ustanove su u hrvatskom kvalitativnom vrhu. Spomenuo je da unatoč recesiji ulaganje u sustav odgoja i obrazovanja ostaje konstanta ove gradske uprave te kako se nada da će nakon otvaranja veleučilišnih studija Pazin uskoro postati prepoznatljiv kao studentski grad s atraktivnim studijskim smjerovima.

– Rad s djecom donio mi je more zadovoljstva, ali ipak ne bih razred nazvala mojom obitelji. Ipak, često svojim ukućanima poručim da idem u školu, jer tamo me čeka veliko društvo s kojim ću prije naći zajednički jezik, kazala je u ime učitelja jubilaraca Marija Znidarić pritom nasmijavši publiku. Uslijedila je dodjela 39 prigodnih nagrada za 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina radnog staža u odgojno-obrazovnim ustanovama, a spomenimo da je 35. godišnjicu rada u školstvu zabilježio profesor zemljopisa iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Zdravko Herljević, a 40. nastavnica hrvatskog jezika Marija Znidarić, nastavnica tehničke kulture Marija Galant i zamjenica ravnatelja Marija Dobrila, sve iz pazinske OŠ Vladimira Nazora.

Tekst: Anđelo Dagostin, Glas Istre Fotografije (autor Anton Finderle): 1- Marija Znidarić se obraća skupu 2- Školski bend Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile 3- Gosti i uzvanici na skupu 4- Donat Gnjatović iz Kolegija izvodi "You raise me up" 5- Mališani pod vodtsvom Rite Ujčić izvode "Neka, neka i treba!" 6- Mali zbor iz PŠ KArojba izvodi "Rapčiće" 7- Mirta Krsnik recitira pjesmu "Da sam ja učiteljica" 8-  Matea Paladin recitira "Prodaje se sestra" 9- profesori Karim Brković i Robert Rosanda s učenicom Anom Gubić izvode "Introduction et Rondo" 10- Teddy Poldrugovac odsvirao je rusku pjesmu "Lakomka" 11- Voditeljice Anamarija Bartolić iz Jurja Dobrile i Ana Vrkašević iz Kolegija
1
2     3  4    5      6      7    8      9                  10      11