Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Svirka Bruno Mičetić Quinteta oduševila Pazince

Odabranu i zagrijanu publiku su u ponedjeljak 4. srpnja, u inspirativnom ambijentu Kaštela u Pazinu počastili vrhunskom svirkom četvorica izvrsnih glazbenika Bruno mičetić Quinteta: Bruno Mičetić-gitara, Joe Kaplowitz-keys, Henry Radanović-e.bass i Dado Marinković-bubanj. Dolazak petog člana Quinteta Vojkana Jocića-T.sax spriječile su obaveze koje su uletile u zadnji čas.

Gitarist i voditelj benda Bruno Mičetić, rado je viđen gost brojnih jazz festivala, poput Jazza u Lapidariu (10 i 11), Međunarodnog jazz festivala Crikvenica (2011 i 2012), Spring time Osijek (2010), Jazz time festivala Rijeka (2009 i 2010), JAZZ in SAX (2012) Novi jazz festival (2012), Liburnia Jazz festival (2013), Last minute jazz festival-Bale (2013), River jazz festival (2013) i JAZZ TIME festivala Novi Sad (2013), uz to je i utemeljitelj i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“.

Joe Kaplowitz, američki glazbenik koji živi i radi u Hrvatskoj od 2006. godine; 2013. i 2015. godine dobitnik je Nagrade Status – jazz glazba, kategorija br. 4. klavir i kategorija br. 8 ostala glazbala, instrument tuba. Od 2014. godine redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radio-televizije za kojeg piše mnogobrojne aranžmane i skladbe. Nastupa s mnogim glazbenicima po regiji i aktivni je studijski glazbenik. Svira klavir, tubu i električne orgulje.

Bas gitarist i kontrabasist Henry Radanović surađuje s najpoznatijim hrvatskim jazz glazbenicima, dobitnik je nagrade Status 2002., 2003. i 2004 za jazz i pop-rock glazbu. Studijski je glazbenik i član novih orkestara na Porinu, Zadarfestu, Radijskom festivalu i drugim glazbenim priredbama.

Dado Marinković, energičan i nepogrešiv bubnjar, od najranije mladosti svira s bendovima Mladena Vojčića Tife i Dine Merlina, a potom i Gibonija i od 2009. Parnog valjka. Godinama je bio polaznik „Croatia Drum Campa“ u Grožnjanu gdje je učio od svjetski poznatih bubnjara i pedagoga, a nakon samo nekoliko godina i sam je postao predavač, rame uz rame s veličinama poput Virgil Donatija i Antonia Sancheza.

Vojkan Jocić svira u nekoliko jazz ansambla od kojih treba istaknuti ansambl, The unleashed bop force band, Trip Tones, Zvjezdan Ružić sextet, Jazz room, Kristijan Terzić sekstet, Chui, Big Band HRT i mnogi drugi. 2011. 2012. 2013. 2015. i 2016. godine dobitnik je Nagrade Status za najboljeg jazz saksofonista u Hrvatskoj. Dobitnik je Porina sa ansamblom Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružić sextet.

Uspješnu realizaciju vrhunskog glazbenog doživljaja u slikovitom dvorištu Kaštela pomogao je i ton majstor Nenad Zubak.

Koncert je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pazina i RocKastela.