Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Svečano otvaranje Kazališnog kampa u Pazinu 30. srpnja u 21 sat u Kaštelu

Kazališni kamp Tirena održat će se u Pazinu, od 30. srpnja do 6. kolovoza, a započet će svečanim otvaranjem s predstavom Bijeg nije rješenje u Kaštelu 30. srpnja u 21 sat. Predstava  tematizira svakodnevne situacije u koje upadaju tinejđeri: svađe u kući, pretjeranu kontrolu roditelja, nebrigu roditelja, tulum na kojem se nudi «nešto novo»… Pored organizatora, predstavnika Grada i ostalih uzvanika, biti će posebni gosti Vlado Krušić, osnivač Hrvatskog centra za dramski odgoj, Ljubica Beljanski Ristić, dugogodišnja direktorica centra za kulturu Stari Grad, Sead Đulić, voditelj Centra za dramski odgoj Bosne i Hercegovine i direktor Mostarskog teatra mladih i Lubica Ostojić, dramaturginja iz Sarajeva. Kamp će na jednom mjestu okupiti mlade hrvatske zaljubljenike u kazalište, njihove mentore i kazališne profesionalce. Uz četiri radionice, ističe se i bogat popratni program Kamp+.


Kazališni kamp se od 2004. godine održava svakog ljeta u Pazinu, srcu Istre. Godinu dana ranije, također u Pazinu, Dramski studio Tirena organizirao je 11. Europske dječje dramske susrete – EDERED, na kojima je sudjelovalo 180 djece iz 18 različitih zemalja. Nakon EDERED-a realizirala se ideja o Kazališnom kampu koji traje do danas.

Kamp je smješten u zgradi Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, a predstave se održavaju u različitim prostorima grada Pazina. Kamp je namijenjen djeci, studentima, učiteljima, pedagozima, voditeljima kazališnih grupa, rehabilitatorima, voditeljim aktivnosti za djecu i mlade i studentima. U Kampu za sebe nešto može pronaći dijete koje se želi zabaviti i ponešto naučiti, srednjoškolac ili student koji se ozbiljnije želi baviti kazalištem, prosvjetni djelatnik kojeg zanima kako pomoću kazališta može raditi svoj posao te svatko tko se na neki način vidi u kazalištu.
Sudionici kampa biti će smješteni u zgradi Kolegija, a njihove aktivnosti odvijati će se osim u prostorijama te škole i na različitim gradskim lokacijama, u četiri cjelodnevne radionice,:
1. Interaktivno kazalište
2. Zamišljeni grad – od ideje do kazališne predstave
3. Kazalište i prostor
4. Kazalište i moć
Gosti ovogodišnjeg kampa su i Centar za dramsku umjetnost Bosne i Hercegovine koji će se prezentirati Forum teatrom 31. 07. u 17.30 u Auli major Pazinskog kolegija i Centar za dramsku umjetnost Srbije s prezentacijom međunarodnog projekta Inkluzija Roma, u kojem sudjeluju i Htvatski centar za dramski odgoj i CDO Bosne i Hercegovine, 01.08. u 20.30 na istom mjestu. Prezentacije su otvorene za građanstvo i besplatne su. Kamp ima i svoj dodatni program pod nazivom Kamp+ čiji je sadržaj slijedeći: Okrugli stol

TABUI U ODGOJU DJECE I MLADIH
Međunarodni skup INKLUZIJA ROMA
Organizator: Hrvatski centar za dramski odgoj

Predstava Učilišta ZeKaeM-a
W.Shakespeare: R&J (zabranjene ljubavi)
Režija: Ines Škuflić-Horvat

Tematske večeri
PRIČA S TAJNOM
HOROR NIGHT
KAZALIŠNI VREMEPLOV

Svako jutro
KAMPERSKA KOREOGRAFIJA

Slobodno popodne
ŽONGLIRANJE 

 

Više informacija moguće je pronaći na http://www.kazalisni-kamp.com            

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike