Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Svečano obilježen Dan Grada Pazina

Povodom obilježavanja 2. lipnja – Dana Grada Pazina, u dvorani Istra pazinskog Spomen doma, danas je svečano obilježen Dan Grada Pazina.
Svečanoj sjednici prisustvovali su, zamjenica župana Istarske Županije Sandra Ćakić – Kuhar, gradonačelnici istarskih gradova, načelnici općina Pazinštine te brojni uzvanici i gosti.
Pozdravni govor uputila je Sandra Ćakić – Kuhar u kojem je istaknula kvalitetnu suradnju Grada Pazina i Istarske županije te je najavila kako će se nastaviti i u budućnosti. Ujedno uputivši čestitke novo izabranoj gradonačelnici Suzani Jašić.
Svoj posljednji i emotivni govor kao gradonačelnik, uputio je Renato Krulčić kroz presjek najznačajnijih aktivnosti gradske uprave u proteklim godinama njegovog mandata. Na početku govora, zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima dosadašnjih saziva Gradskog vijeća na uspješnoj i kooperativnoj suradnji. Uputio je čestitke svim sudionicima ovogodišnjih lokalnih izbora, a posebice novo izabranoj gradonačelnici Suzani Jašić, te novim vijećnicama i vijećnicima. Istaknuo je kako neovisno o različitim listama, njegovi ciljevi i interesi će uvijek biti isti – a to je prije svega kvalitetan život i zadovoljstvo svih sugrađana te napredak i razvoj Grada Pazina. Svoj rad nastavlja za dobrobit Pazina, kroz Gradsko vijeće.
Osvrnuo se i na pandemiju i rad Gradske uprave u neizvjesnim vremenima, gospodarstvo, financije, sport i kulturu te projekte koji su u tijeku i koji su realizirani. Istaknuo je početak izgradnje Doma za starije osobe i centra za pružanje izvan institucijskih socijalnih usluga Pazin. Također spomenuo je i niz projekata koji su pridonesli kvaliteti života građana: uređenje Poduzetničkog inkubatora u Pazinu, uređenje parkova, asfaltiranje cesta, potpore poduzetnicima u vrijeme trajanja pandemije i mnoge druge koji su provedeni u posljednjih 12 godina. Osvrnuo se i na buduće projekte, poput rekonstrukcije dječjeg odmarališta Špadići, započet je i projekt konceptualne vizije Pazina do 2030. godine, pružanje poticajne stanogradnje mladim obiteljima, uređenje atletske staze, sustav proširenje javne rasvjete te projekt aglomeracije.
Za kraj, zahvalio je svim Pazinjankama i Pazinjanima na godinama potpore, svojim zamjenicima Mirjani Galant i Veljku Brajkoviću na bezuvjetnom i nesebičnom zalaganju proteklih godina, istaknuvši da mu je bila iznimna čast biti gradonačelnik Grada Pazina posljednjih 12 godina.
Obilježavanje Dana Grada nastavilo se dodjelom priznanja i nagrada za zasluge i doprinos na određenom području ili djelatnosti.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Učki-konzalting d.o.o. kao znak priznanja za dugogodišnji rad i izuzetne rezultate trajne vrijednosti, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini kojima je pridonijela međunarodnoj promidžbi i ugledu Grada Pazina.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Radio Istri, kao znak priznanja za kvalitetan i kontinuiran dugogodišnji rad kroz koji je kao uspješan i prepoznatljiv medij dao značajan doprinos promidžbi i ugledu Grada Pazina.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Tuliu Valenti, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta, čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Dinku Mališi, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta, čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Gracijeli Zović, dodjeljuje se Plaketa Grada Pazina, kao znak priznanja za dugogodišnji rad u odgoju i obrazovanju, kulturi, aktivizmu u civilnom društvu i humanizmu na području Grada Pazina.
PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Mirjanu Rimaniću, kao znak priznanja za dugogodišnju novinarsku i publicističku karijeru, a kroz koju je nastojao afirmirati rodni Grad Pazin, njegovu bližu okolicu Pazinštinu i svoj zavičaj Istru.
POVELJA GRADA PAZINA, dodijelila se Damiru Ćusu, kao znak priznanja za dugogodišnji predani angažman i postignute rezultate na razvoju i promociji košarke na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, kojima je doprinio promociji Grada Pazina, pazinske košarke i košarkaša.
POVELJA GRADA PAZINA, dodijelila se Mariu Zgrabliću, kao znak priznanja za dugogodišnji volonterski rad i zalaganje na razvoju i napretku Mjesnog odbora Zabrežani.
ZAHVALNICA GRADA PAZINA, dodijelila se Ugostiteljskom obrtu „JANO“, u vlasništvu Florijana Belića, kao znak za dugogodišnju tradiciju i doprinos promicanja ugostiteljske struke u užem centru Grada Pazina.
Na svečanoj sjednici dodijeljena je i nagrada za najljepše uređen izlog u Gradu Pazinu Sandri Marečić vlasnici trgovine „Metraža Štefi“.

Prije svečane sjednice, u znak sjećanja na sve umrle i poginule, delegacija Grada položila je vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Moj mir u Pazinu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike