Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Svečanim prijemom nagrađenih nastavnika Roberta Gortana i Vesne Vujasin Ilić odano priznanje


Svečanim prijemom nastavnika matematike Roberta Gortana i Vesne Vujasin – Ilić iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin kod Gradonačelnika Renata Krulčića sa suradnicima, odano je priznanje ovim vrijednim prosvjetnim djelatnicima koji su drugu godinu za redom , okitili se titulom najuspješnijih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na ovogodišnji javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj javilo se 1.769 kandidata. Prema Pravilniku o nagrađivanju i procjeni Povjerenstvo za nagrađivanje izabralo je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019.-2020, od čega 11 iz Istre.

Renato Krulčić je zahvalio na dobrim rezultatima, te je istaknuo da su oni rezultat kontinuiranog rada i predanog rada, te doživljavanja poučavanja djece svojim pozivom.

U ime Škole na prijemu se je zahvalila pedagoginja Slavica Žužić napomenuvši kako je rad nastavnik prepoznat ne samo od strane Ministarstva, već i kolega, roditelja i učenika.

Gortan je u svom obraćanju rekao kako za uspješan rad valja imati i dobro okruženje, te kako učenici dobro reagiraju kada osjete da se voli taj poziv.

Vujasin – Ilić je napomenula kako uz svoj redovni posao su aktivni i n drugim poljima vezanim uz matematiku poput aktivnosti Matematičkog društva Istra , te organizaciji festivala matematike u svibnju i državnog stručnog skupa u studenom iduće godine.