Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sutra se u Kaštelu održava prvi Samanj kulture

Pazinski Kaštel će sutra (petak, 25. kolovoza) biti mjestom prvog Samanja kulture u Pazinu. Raznovrsni program ovog kulturno – zabavnog događanja nudi posjetiteljima skupne izložbe, radionice, predavanja, recital, igre za djecu, animirane filmove za djecu i odrasle, kratkometražne filmove, a u zabavnom dijelu turnir u briškuli i trišetama i koncert. Svi programi manifestacije su besplatni, a možete ih pogledati OVDJE.

Ideja je zapravo da se kroz preobrazbu tradicionalnog pazinskog samanja, koji započinje svoj povijesni put još 1574. godine, u Pazinu dogodi i Samanj kulture. Tako će se na samanju okupiti brojni umjetnici / umjetnice, stvaraoci / stvarateljice i filmaši / filmašice, koji će izlagati/predstaviti svoja kulturna djela, a isto tako, dijelit će znanja i iskustva, kako među sobom, tako i među lokalnom zajednicom, odnosno posjetiteljima.

Oganizator događanja je udruga Forma, a projekt je nastao u suradnji s Muzejom Grada Pazina i Etnografskim muzejom Istre te partnerstvima s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu, Društvom likovnih stvaratelja – CRUX i Centrom za mlade ALARM Pazin. Projekt financira Grad Pazin, Istarska županija i Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije te Turistička zajednica središnje Istre.

SamanjKulture_Program_