Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Susret gradonačelnika i udruge pješaka Camminatrieste iz Trsta

Pazin, 14. lipnja 2013. – danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina Gradonačelnik Renato Krulčić priredio prijem za članove udruge Camminatrieste.


Udruga Cammminatrieste zalaže se za zaštitu prava pješaka, prepoznavanje dobrobiti hodanja kao pokazatelja zdravih, učinkovitih, socijaliziranih i održivih zajednica, priznaju univerzalno pravo ljudi da mogu sigurno hodati.

Gradonačelnik se zahvalio Udruzi na posjetu Gradu Pazinu te je pozvao članove Udruge da provedu što više vremena upoznajući prirodne i kulturne znamenitosti Grada.

Uz Gradonačelnika Krulčića prijemu su prisustvovali Valter Opašić, načelnik policijske postaje Pazin, Giovanni Sirotti, pripadnik talijanske nacionalne manjine, Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu i Snježana Krnjus, vježbenica.

Nakon prijema članovi Udruge razgledali su grad, Pazinski kaštel i prošetali do mosta s kojeg se pruža pogled na zaštićeni krajolik Pazinske jame, zatim su posjetili crkvu Sv. Nikole i jedinstveni stari dio pazinskog groblja na četiri kata.

Putovanje središnjom Istrom gosti će nastaviti upoznavanjem s lokalnom gastro-ponudom.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.