Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Susret gradonačelnika i učenika OŠ „Mate Balota“ iz Buja

Gradonačelnik Renato Krulčić, 30. svibnja 2014. godine, primio je učenike 2., 3. i 4. razreda OŠ „Mate Balota“ iz Buja. Na početku, gradonačelniku su za njegov rođendan djeca uručila darove koje su sama izradila. U velikoj vijećnici Grada Pazina, gradonačelnik je powerpoint prezentacijom predstavio djelovanje gradske uprave, kulturnih, socijalnih i odgojnih ustanova te ih upoznao s kulturnim i sportskim manifestacijama. 
               

Učenicima i njihovim učiteljicama Brigiti Rittgasster, Ivi Spaić i Ružici Stošić predstavio je i djelatnosti u Društvenom centru „Veli jože“ i Kući za pisce . Upoznao ih je i s gradnjom nove sportske dvorane, projektima Inspirit Fantasy Park, Pazi(n) Proračun, manifestacijama Skagi, Istrakon, Dani Julesa Vernea i dr.

Nakon prezentacije, učenici OŠ „Mate Balota“ imali su brojna i zanimljiva pitanja za gradonačelnika Krulčića. Učenike je zanimalo da li gradonačelnik ima hobi, da li voli svoj posao, da li ga ljudi slušaju, zašto je htio postati gradonačelnik, kako se postaje gradonačelnik, da li je posao gradonačelnika težak, koliko zamjenika ima, kako bira svoje zamjenike, tko se sve može prijaviti za biti gradonačelnik, kako se bira gradonačelnik, da li gradonačelnik može postati župan i ostala zanimljiva pitanja.
Nakon susreta s gradonačelnikom, učenici i njihove učiteljice krenuli su u obilazak grada. Posjetili su HAK, Stanicu za tehnički pregled, Vatrogasnu postrojbu Pazin, Državni arhiv, kaštel, pazinsku jamu i sobu Julesa Vernea, župnu crkvu sv. Nikole, Radio Istru, Pazinski kolegij i ostalo.