Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sufinancira se energetska obnova postojećih obiteljskih kuća s područja Grada Pazina

Presica, 07.07.2015.Pazin, 07.07.2015. – na redovnoj mjesečnoj konferenciji gradonačelnik Renato Krulčić pozvao je građane da se i ove godine uključe u proces donošenja gradskog proračuna za 2016. godinu, na način da svoje prijedloge komunalnih akcija za koje smatraju da bi trebale biti uvrštene u proračun za 2016. godinu dostave najkasnije do 31.07.2015.

Sve dodatne informacije o projektu se mogu naći na web stranici projekta www.pazin.hr/proracun, kao i Proračun za 2015. godinu predstavljen na zanimljiv i pojednostavljen način, te na službenoj web stranici Grada Pazina www.pazin.hr.
Sufinanciranje energetske obnove kuća

Grad Pazin u proračunu za 2015. godinu osigurao je 200.000,00 kuna za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća s područja Grada Pazina. Poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje objavljen je 02.07.2015. i otvoren je do iskorištenja sredstava predviđenih Proračunom Grada Pazina. Sredstva donacije dodjeljivati će se po redoslijedu zaprimanja urednog i potpunog zahtjeva za sufinanciranje dostavljenog sa strane fizičke osobe (građanke/građanina). Sredstva donacije isplatiti će se najkasnije u roku od 60 dana od dana zaprimanja urednog i potpunog zahtjeva za sufinanciranje dostavljenog od strane fizičke osobe (građanke/građanina). Sve detaljnije informacije o Pozivu mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr.

Selektivno odvajanje otpada

S ciljem da se potakne građane na selektivno odvajanje otpada Grad Pazin u suradnji s trgovačkim društvom „Usluga“ d.o.o. nabavio je 500 setova kanti za prikupljanje otpada u domaćinstvima. Kante su sufinancirane od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  visini 40% troškova nabave. Dijeljenje setova kanti započeti će u četvrtak 09.07.2015.  u ulici Prolaz Frane Matejčića (38 kućanstava) a daljnja dinamika dogovarati će se sa predstavnicima zgrada.
Radovi u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin

Završetkom školske godine krenuli su radovi druge faze rekonstrukcije kotlovnice u MŠ Pazin, prilikom čega se nastavlja dio radova iz prethodne godine na zamjeni pumpi i plamenika u kotlovnici. Započeto je s radovima na rekonstrukciji sanitarnih čvorova s prilagodbom za osobe s invaliditetom, za što su nedavno dobivena sredstva Ministarstva branitelja (100.000,00 – za 14. srpnja je predviđeno potpisivanje ugovora između Grada Pazina i Ministarstva branitelja u Petrinji). U Matičnoj školi u Pazinu radi se na dogradnji hidrantske mreže, realizira se nabava informatičke opreme te se obnavlja školski namještaj i ostali potrebni inventar. U Matičnoj školi u Pazinu radi se na dogradnji hidrantske mreže, realizira se nabava informatičke opreme te se obnavlja školski namještaj i ostali potrebni inventar.

Krenulo ljetovanje djece u Špadićima

Krenulo je organizirano ljetovanje osnovnoškolske djece u Dječjem odmaralištu Špadići koje će se ove godine provoditi u 5 smjena sa ukupno 166 prijavljene djece. Da bi se to postiglo i ove godine uložilo se 125.000 kuna u radove na otsisnoj ventilaciji kuhinje, prilagodba instalacija plina te demontaža postojećeg spremnika i formiranja nove kotlovnice, čime su se stvorili kvalitetniji uvjeti za boravak djece u Odmaralištu.

Razvoj stručnog studija održivog agroturizma

Renato Krulčić predstavio je projekt pod nazivom “Razvoj stručnog studija održivog agroturizma kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir” prijavljen na Europski socijalni fond čiji je nositelj Veleučilište u Rijeci. Grad Pazin i LAG “Središnja Istra” partneri su na ovom projektu čija ukupna vrijednost iznosi 1.779.415,20 kn.

Vrlo dobra kakvoća vode Pazinčice

Posljednji rezultati analize vode za kupanje na lokaciji Zarečki krov – Pazinski potok od 03.07.2015. su vrlo dobri odnosno voda je prema ocjeni iz Uredbe o kakvoći vode za kupanje ocjenjena izvrsnom ocjenom istaknuo je gradonačelnik Krulčić.

Grad Pazin u suradnji s Trgovačkim društvom „Usluga odvodnja“ d.o.o. Pazin radi na dokumentaciji za prijavu izgradnje kanalizacije Rijavac na EU Fondove dok će se kanalizacija za Zarečje raditi u sklopu Programa izgradnje sustava sanitarne odvodnje ruralnih naselja Trgovačkog društva IVS d.o.o,. za koju je ishođena građevinska dozvola te se očekuje početak izgradnje u 2016. godini. Sve navedeno ukloniti će mogućnost eventualne pojave zagađenja fekalnim vodama. Prema izvještajima vode s lokacija u Cerovlju i Pazinskim Novakima nalazi vode za kupanje ocjenjeni su također izvrsnom ocjenom naglasio je Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike