Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

“Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica”

Na konferenciji “Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica”, održanoj 13. travnja 2018. u Križevcima sudjelovali su predstavnici gradova među kojima su bili i predstavnici Grada Pazina, potpisnika Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju na temelju kojeg će izraditi SECAP – Akcijski plan za održivu energiju i prilagodbu klimatskim promjenama.

Sastavni dio SECAP-a je Akcijski plan energetski održivog razvitka koji će Grad Pazin revidirati u sklopu provedbe Empowering projekta uz koordinaciju Istarske razvojne agencije IDA-e, a Strategija prilagodbe klimatskim promjenama s pripadajućim akcijskim planom je u postupku izrade u sklopu provedbe Life SEC Adapt projekta sufinanciranim sredstvima Europske unije.

Nakon uvodnih govora gradonačelnika grada Križevaca, predstavnika Udruge gradova, Udruge općina i Zelene energetske zadruge kao glavnog organizatora konferencije prezentirane su sljedeće teme:

  • Lokalne vlasti u energetskoj tranziciji u EU: Što možemo naučiti iz primjera EU? (Claire Roumet, direktorica EU mreže Energy cities)
  • 10 godina inicijative Sporazum gradonačelnika u RH
  • Kako doći do energetski održivih zajednica?

Održana je i panel diskusija na kojoj su predstavnici gradova, primjera dobre prakse, iznijeli načine i mogućnosti provedbe mjera u skladu s održivim razvojem nakon čega je Zelena energetska zadruga predstavila i inovacije u održivom energetskom razvoju zajednice. Više o projektu pročitajte ovdje.

Grad Pazin nastavlja s implementacijom mjera SEAP-a (Akcijskog plana energetski održivog razvitka) te u sklopu provedbe istog organizira treće po redu Energetske dane koji će se ove godine održati u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu od 24.-26. svibnja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike