Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Sljedeći tjedan javne rasprave o gospodarstvu i kulturi Grada Pazina

Nakon održanih javnih rasprava o komunalnim akcijama po mjesnim u sklopu projekta „Pazi(n) proračun!“, Grad Pazin, Udruga Gong i Društvo Naša djeca Pazin u listopadu organiziraju sektorske rasprave kojima je cilj okupiti zainteresiranu i stručnu javnost kako bi sudjelovali u raspravama za unaprjeđenje pojedinog sektora. Nakon prve sektorske rasprave koja je održana u četvrtak 09. listopada na temu socijalno-zdravstvenih potreba Grada Pazina, u narednom tjednu slijede još dvije javne rasprave i to sa temama: Gospodarstvo i turizam Grada Pazina i javne potrebe u kulturi Grada Pazina.Rasprave će se održati u maloj koncertnoj dvorani u Spomen domu, s početkom u 18 sati, prema sljedećem rasporedu:

– Gospodarstvo i turizam Grada Pazina, ponedjeljak, 13. listopada 2014.
– Javne potrebe u kulturi Grada Pazina, utorak, 14. listopada 2014.

Za sudjelovanje na raspravama upućen je javni poziv svim zainteresiranim građanima koji će imati priliku svojim prijedlozima i komentarima odrediti prioritete za financiranje u proračunu Grada Pazina u 2015. godini. Osim zainteresiranim građanima, poziv je direktno upućen i stručnoj javnosti, te su tako na raspravu o gospodarstvu i turizmu osim šire javnosti pozvani poduzetnici, obrtnici i strukovne udruge, agencije i službe s područja Grada Pazina, a na raspravu o javnim potrebama u kulturi djelatnici udruga i institucija iz područja kulture. Na obje rasprave su, zbog uske povezanosti gospodarstva i kulture sa turizmom pozvani i turistički djelatnici te druga zainteresirana javnost koja se bavi turizmom bilo kojem obliku.

Rasprave će započeti kraćim uvodnim izlaganjima o projektu i modelu participativne izrade proračuna, o proračunu Grada Pazina i, na kraju, o položaju tematskog sektora unutar proračuna. Uvodne prezentacije održat će nositelji projekta i nadležne pročelnice za pojedini sektor u Gradu Pazinu. Potom će prisutni građani i građanke biti pozvani da se uključe u raspravu koja će završiti ocjenjivanjem prioriteta.

O projektu Pazi(n), proračun! koji je od strane tima projekta “Dijalogom s civilnim društvom do boljeg okoliša” (http://aarhus.zelena-istra.hr/) izabran za primjer najbolje prakse uključivanja javnosti u odlučivanje u Hrvatskoj, detaljnije se možete informirati na www.proracun.pazin.hr

Dobrodošli!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.