Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Slikovnica na dar pazinskim prvašićima i prvašicama

Povodom početka novog životnog poglavlja, gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić zajedno sa svojim suradnicima, prvašićima i prvašicama Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu podijelila je slikovnicu „Moje mjesto pod suncem“.

Slikovnica “Moje mjesto pod suncem” koju autorski potpisuju- dizajner Mirko Ilić te književnice Slavenka Drakulić i Rujana Jeger, proizašla je iz nacionalne donatorske kampanje udruge „CeKaDe“ iz Rijeke. Sav prihod od prodaje slikovnice namijenjen je humanitarnoj svrsi, te se sva prikupljena sredstava ulažu u opremanje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva u Rijeci.

U kampanju se uključio i Grad Pazin. Autori navode da je slikovnica namijenjena i djeci i odraslima. Zasnovana je na motivu “superheroja”, loga kampanje koji u slikovnici poprima razne izraze kako bi dočarao vrijednosti kao što su hrabrost, mašta, pravednost, jednakost, odnosno sve ono što je i cilj programa “Moje mjesto pod suncem” – sustavnim radom s djecom pomoći im da izrastu u zrele, neovisne, suosjećajne i odgovorne pojedince i pojedinke.

Sam koncept slikovnice je drugačiji – naime radi se o svojevrsnoj slagalici u kojoj svaki crtež odgovara bilo kojoj rečenici. Time se nastoji potaknuti da djeca i odrasli zajedno listaju slikovnicu te da djeca postavljaju pitanja, a odrasle da im, uz pomoć crteža, ponude za njih razumljive odgovore.

Gradonačelnica Suzana Jašić prigodnim je pismom koji je učenicima uručen uz slikovnicu, poručila kako je ponosna što je njihovo mjesto pod suncem baš u Gradu Pazinu i od srca poželjela svu sreću na početku velikog školskog putovanja.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike