Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Školsko sportsko društvo Mladost iz Pazina dobitnik dviju nagrada za 2014. godinu

Izvor: OŠ Vladimira NazoraŠkolsko sportsko društvo Mladost iz osnovne škole Vladimira Nazora dobitnik je dviju nagrada za  uspješnu 2014. godinu. Najprije je u Zagrebu 22. prosinca 2014., Hrvatski sportski školski savez  nagradio je pazinske osnovce s drugim mjestom u državnoj konkurenciji za najbolja školska  sportska društva. Drugo priznanje stiglo je, 14. siječnja ove godine u pulskom Domu Branitelja na  22. izdanju Dana istarskog sporta na kojem su pazinski školarci su kao najbolje školska sportska  društva u minuloj godini, uz porečki ŠSD Mate Balote.

Nagrade za ŠSD uručene su zahvaljujući velikog truda učenika i dobrih rezultata, treba spomenuti da su atletičari 5. i 6. razreda osvojili županijsko natjecanje dok su se dječaci zaustavili u međužupanijskom natjecanju osvajanjem drugog mjesta, djevojčice bile su malo uspješnije te su nastupile na državnom natjecanju u Vinkovcima gdje su dohvatile  3. mjesto. U krosu su i dječaci i djevojčice 5. i 6. razreda osvojili prva mjesta na županijskoj razini, a djevojčice su ponovile uspjeh, te su na državnoj razini osvojile 5. mjesto. Obje ekipe futsala, ženske i muške bile su drugoplasirane na međužupanijskom natjecanju. Na hrvatskom prvenstvu u penjanju učenice donijele su u Pazinu, jedno zlato i jedno srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

Najuspješnija školska sportska djelatnica je profesorica Sanja Cvitić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu.