Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Savjet mladih kreće u izradu vizualnog identiteta

Zajedničkom sjednicom članova Savjeta mladih s Gradonačelnikom Grada Pazina Renatom Krulčićem i predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem, u ponedjeljak 9. prosinca 2019., završena je jedna vrlo aktivna godina ovog Savjeta mladih, kojem je mandat početo teći od travnja ove godine. Savjet mladih su predstavljale predsjednica Neva Ljuština, Valentina Rabar, Lucija Jedrejčić i Elena Stranić. Uz njih sastanku su prisustvovali i Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti te Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade.

Na sastanku su prezentirane brojne aktivnosti od strane predsjednice Neve Ljuštine kroz koje je Savjet mladih prošao u 2019. godini pri čemu se valja izdvojiti prisustvovanje Danu mladih Istarske županije u Rovinju u rujnu kao i odlazak na nacionalnu konferenciju u Slavonski Brod, redovito sudjelovanje na sjednicama Gradskog vijeća, uključivanje u pojedine gradske projekte poput Pazi(n) proračuna!.
Anton Finderle informirao je prisutne o sudjelovanju Grada Pazina na projektu Europe Goes Local – daljnji koraci i aktivnosti te seminaru kojeg je pohodio od 24. do 27. studenog 2019. godine u Mariji Bistrici zajedno s još 17 drugih jedinica lokalne samouprave. U suradnji s djelatnicima Agencije za mobilnost i programe EU izrađen je individualni plan koji podrazumijeva rad sa širom skupinom mladih te jačanje njihovih kompetencija u svrhu poboljšanja javnih politika za mlade na području Grada Pazina. U sklopu projekta planirat će se studijska putovanja jedinica lokalnih samouprava primjenjivih za područje Grada Pazina, povezivanje s drugim jedinicama lokalne samouprave te modelima dobre prakse udruga mladih i za mlade. Cilj projekta je da kroz skup aktivnosti iskustvenog neformalnog učenja mladi razviju osnovna znanja, vještine, samostalnost i odgovornost, odnosno kompetencije za aktivno uključivanje u život zajednice kao aktivni, odgovorni, informirani i kritički promišljajući građani.
Neva Ljuština i Lucija Jedrejčić su najavile raspisivanje natječaja za izradu loga Savjeta mladih Grada Pazina. Natječaj je raspisan 10. prosinca a bit će otvoren do 20. siječnja iduće godine. Zainteresirani se mogu javiti na ovaj natječaj putem elektronske pošte na: [email protected], a najbolje vizualno rješenje bit će nagrađeno s 500 kuna.
Predsjednik Gradskog vijeća Davor Sloković je pozvao članove Savjeta na aktivno sudjelovanje na sjednicama Gradskog vijeća. Gradonačelnik Renato Krulčić je pohvalio odličan početak rada ovog Savjeta te je poručio koliko je važno da se Savjet mladih uključi osim u donošenje odluka, i sam proces donošenja odluka, te je pozvao Savjet mladih da aktivno prisustvuje sjednici proširenog Kolegija gradonačelnika.