Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

Grad Pazin i ove je godine dio najveće globalne akcije na svijetu – “Sat za planet Zemlju” (Earth hour), koju organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode -WWF. U Gradu Pazinu “Sat za planet Zemlju” obilježiti će se na način da će se u subotu, 27. ožujka 2021. godine u 20:30 sati na sat vremena ugasit javna rasvjeta u užem centru grada, točnije u dijelu od Parka istarskih velikana, ulica 25. rujna do Trga male fontane.

Pozivamo sve da se uključe u akciju, te da ugase svjetla na sat vremena u svojim domovima i da se virtualno pridruže Zoom događaju  čiji je moto “Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati.

Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti – svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike