Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Saniran potporni zid na groblju „Moj mir“, u tijeku radovi na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Krajem prošlog tjedna dovršeni su radovi na sanaciji dijela potpornog zida na trećem katu groblja „Moj mir“ u Pazinu. Dio postojećeg zida imao je pukotine između kamenih blokova i mjestimično izbočenje kruništa, što je predstavljalo opasnost od urušavanja te je stoga sanacija bila nužna. Radovi su izvedeni prema konzervatorskim smjernicama i njihovim nadzorom, a izvela ih je tvrtka Paulkop d.o.o. iz Pazinskih Novaki. Procijenjena vrijednost investicije je 32 tisuće eura ( s PDV-om), dok će se točan iznos znati po okončanoj situaciji.  

Planiranim tehničkim rješenjem u sklopu radova demontiran je tako nestabilni dio kruništa u prosječnoj visini od 50,0 cm i više na određenim pozicijama te su kod ponovnog zidanja masivni kameni blokovi kruništa učvršćeni vapnenim hidrauličkim mortom, a šupljine iza zida su injektirane.

 

Radovi na proširenju groblja Stari Pazin odvijaju se planiranom dinamikom

Uspješno se odvijaju radovi i na proširenju groblja u naselju Stari Pazin. Nakon što je izvođač radova trgovačko društvo Vladimir Gortan d.d. iz Pazina 15. lipnja uveden u posao, izvedeno je čišćenje terena te su trenutno u tijeku zahtjevni iskopi za temeljenje potpornih zidova. Proširenjem groblja, čiji je dovršetak planiran za veljaču sljedeće godine,  dobit će se 127 novih ukopnih mjesta.