Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Rekonstrukcija raskrižja Štranjga u Pazinu

Danas (20.09.2012.) su na tiskovnoj konferenciji predstavnici Grada Pazina, gradonačelnik Renato Krulčić, Daniel Maurović, pročelnik UO za komunalni sustav i prostorno planiranje te Davor Sloković, predsjednik komisije za promet Gradskog vijeća Grada Pazina najavili početak radova na kružnom toku Štranjga.

Time se obavještavaju građani da će u ponedjeljak, 24. rujna, započeti radovi na rekonstrukciji raskrižja Štranjga u Pazinu, odnosno na križanju državne ceste D64 i lokalne ceste LC 50190. Predviđeni rok za izvedbu radova je 120 dana. Za navedeni projekt rekonstrukcije investitor je tvrtka „Hrvatske ceste“, izvođač radova „Cesta Pula d.o.o.“, a nadzorni organ „Učka konzalting d.o.o.“ iz Pazina.  U zoni pod rekonstrukcijom, promet vozila bit će reguliran odgovarajućom privremenom prometnom regulacijom te će se na taj omogućiti nesmetano prometovanje. Radovi su planirani u dvije faze.

U prvoj fazi bit će zatvoren dio ceste u smjeru Pule. Tada će se prometovati obilazno – cestom LC 50190 – prema Poreču do kružnog raskrižja kod asfaltne baze te državnom cestom D48 prema Puli – odnosno kružnom raskrižju kod benzinske postaje Petrol.

U drugoj fazi će biti zatvoren dio ceste u smjeru Poreča. Promet će se tada usmjeravati obilazno – državnom cestom D64 do kružnog raskrižja kod benzinske postaje Petrol te državnom cestom D48 u smjeru Poreča, odnosno kružnom raskrižju kod asfaltne baze.

Preporuča se svim sudionicima u prometu korištenje čvora Pazin-istok za ulazak u grad sa Istarskog ipsilona te korištenje ostalih alternativnih pravaca u gradu.
Mole se svi građani i ostali sudionici u prometu da se pridržavaju uputama postavljene prometne signalizacije te za strpljenje tijekom izvedbe svih radova.
Navedena rekonstrukcija prometnica znatno će povećati sigurnost i protočnost prometa u Pazinu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.