Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Rasplesani Pazin povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa

Sunčano vrijeme i gotovo ljetne temperature bile su idealan preduvjet da se 28. travnja, na Trgu slobode u Pazinu, obilježi Svjetski dan plesa. Na suncem obasjanoj pozornici svojim zanimljivim plesnim točkama predstavile su se grupe iz Rovinja, Opatije, Rijeke, Buzeta, Pule, Umaga, Poreča i Pazina.

Plesači svih dobi od najmlađeg člana trogodišnjaka iz Folklornog društva Pazin, pa do 66-godišnjeg člana umaških Zvjezdica, što je dokaz da ples ne postavlja dobne granice. U plesnom programu, koji je trajao gotovo dva sata, publika je mogla vidjeti raznovrsne discipline; folklorne plesove, suvremeni ples, nastupe mažoretkinja, jazz dance, lyrical, hip hop, show dance, open, latino ples, breakdance pa čak i sirtaki te irski ples, što je, prema riječima voditelja programa Dražena Turine Šajete, manifestaciji dalo međunarodni karakter.

Kako su se redale plesne točke, tako ih je publika nagrađivala aplauzima, a posebnu pažnju izazvala je intrigantna plesna točka "Blue brothers & sisters plesne" skupine "Zvjezdice" iz Umaga, koja je osvojila i simpatije voditelja programa. Obostrane simpatije između Šajete i ženskog dijela umaških Zvjezdica se iskazivale su se i na "after patyju" nakon službenog dijela programa.

Organizatorica Rozana Matejčić, voditeljica plesne skupine "Roxy dance" zahvalila se svim plesačima,Gradu Pazinu što je prepoznao ovaj projekt, svim sponzorima i publici na pruženoj podršci u nastojanju da se u Pazinu na dostojan način obilježi Svjetski dan plesa. (Tekst i foto: Darko Tumpić) www.istarski.hr        

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.