Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pučka pravobraniteljica u posjetu Pazinu

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila je jučer (20. rujna 2018.) pazinsku gradsku upravu gdje se je susrela s Gradonačelnikom Grada Pazina Renatom Krulčićem i suradnicima, u sklopu posjeta Istarskoj županiji.

Prema Ustavu, pučka pravobraniteljica opunomoćenica je Hrvatskoga sabora za zaštitu i promicanje ljudskih prava i sloboda, središnje je tijelo za suzbijanje diskriminacije te djeluje kao Nacionalni preventivni mehanizam za zaštitu osoba lišenih slobode. U svom radu je samostalna i neovisna.

Pučkog pravobranitelja i  njegove zamjenike bira Hrvatski sabor na razdoblje od 8 godina, a sadašnja pravobraniteljica dužnost obnaša od 2013. godine.

Cilj sastanka u Pazinu je bila identifikacija izazova s kojima se suočavaju građani u svakodnevnom životu.  U razgovoru su pretresli niz tema uključujući zadovoljavanje zdravstvenih i socijalnih usluga, socijalno stanovanje, dostupnost predškolskog odgoja, zadovoljavanje potreba ranjivih skupina društva – starijih osoba, djece, osoba s invaliditetom i žena.

Uz te teme razgovaralo se o razini zaštite socijalnih i ekonomskih prava, uključujući i dostupnost komunalnih usluga građanima.
Delegaciju pučke pravobranitejlice čini su i njeni savjetnici Mladen Stojanović, Tatjana Vlašić i Maja Kević, dok su uz Gradonačelnika bili Zoran Sloković, predstojnik Ureda Grada, Sanja Selar, stručna suradnica za socijalnu skrb i zdravstvo te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike