Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Projekt „Tko se boji miša još“ u Gradskoj knjižnici Pazin

„Tko se boji miša još“ projekt je namijenjen starijoj korisničkoj populaciji s naglaskom na umirovljenike. Naime, otprilike 40% korisnika knjižnice čine korisnici stariji od 50 godina i umirovljenici kod kojih postoji zadrška prema računalima i svemu što ima doticaja s njima.

Na tragu toga i razgovora sa samim korisnicima odlučili smo pokrenuti niz radionica kroz koje bismo ih upoznali s računalima, osnovama rada na njima (word, excel) te uputili u korištenje interneta i dostupnosti informacija. Svjesni potrebe za cjeloživotnim učenjem i sve većeg broja informacija koje se mogu pronaći u digitalnom obliku nužno je uključiti korisnike u digitalno društvo, kako  radi širenja tako radi usavršavanja postojećih znanja. Zahvaljujući inicijativi djelatnika T-HT-a, projekt je prepoznat i pružena mu je financijska podrška u realizaciji. Projekt obuhvaća: 1. faza – upoznavanje računala
– usvajanje osnova rada na računalu (word, excel)
– usvajanje osnova korištenja interneta (pretraživanje, kreiranje mail-adrese, skype…) 2. faza – kreiranje bloga
– postavljanje sadržaja na blog 3. faza – osmišljavanje i dizajniranje informativnih letaka
– printanje i distribucija istih zainteresiranim dobnim skupinama 4. prezentiranje postignutih rezultata za javnost. Projekt će se odvijati u tri faze, a ovisno o broju polaznika formirat će se više grupa. Svi zainteresirani, stariji od 50 godina, mogu se do 10. siječnja javiti u Gradsku knjižnicu Pazin i prijaviti se za sudjelovanje u besplatnim informatičkim radionicama. Knjižnica je svojevrsni dnevni boravak grada i sredine u kojoj djeluje te nastoji svojim korisnicima, članovima i posjetiteljima pružiti brojne sadržaje i aktivnost s ciljem aktivnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Zahvaljujući inicijativi djelatnika T-HT-a, projekt je prepoznat i pružena mu je financijska podrška u realizaciji. O projektu je snimljen i reklamni spot: http://www.youtube.com/watch?v=NYYsZKToPUM&feature=player_embedded (www.gk-pazin.hr)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike