Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Program Noći muzeja u Muzeju grada Pazina, 29. siječnja 2021.

Ovogodišnja Noć muzeja, ovog petka, (29. siječnja) u Muzeju grada Pazina obilježava se u dva dijela.

U prvom dijelu Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre, smješteni u Pazinskom kaštelu, otvoreni su u redovno radno vrijeme uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Osim toga, sva izdanja Muzeja grada Pazina tog dana su na 50% popusta. Posjetitelji mogu razgledati stalne i povremene izložbe oba muzeja, uz naglasak na nedavno otvorenu izložbu Pišem ti pismo u Rotondi kaštela.

Drugi dio seli se u digitalnu sferu, gdje će, počevši od 18,00 sati, na web i Facebook stranici Muzeja grada Pazina i na web stranici nocmuzeja.hr posjetitelji moći pogledati digitalno predstavljanje restauriranih predmeta iz fundusa Muzeja.

Konzervatorsko-restauratorske zahvate na predmetima proveli su djelatnici iz Odjela za zaštitu arhivskog gradiva, konzervaciju i restauraciju Državnog arhiva u Pazinu. Riječ je o osobnim dokumentima i tiskovinama koje datiraju u 19. i 20. stoljeće te predstavljaju samo dio bogate Zbirke dokumenata, karata, rukopisa i tiskovina Muzeja. Nastavak je ovo uspješne suradnje između Muzeja grada Pazina i Državnog arhiva u Pazinu. Prateći temu ovogodišnje Noći muzeja (Zadaće muzeja u uvjetima kriza) namjera je svim online posjetiteljima približiti značaj očuvanja muzejskih predmeta za generacije koje dolaze upravo kroz konzervaciju i restauraciju istih.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike