Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prijem za učenike iz Marla

U Gradskoj vijećnici Grada Pazina, u četvrtak, 26.rujna 2013. Godine, održan je prijem za učenike škole „Geschwister Scholl und Albert Schweizer Gymnasium“ iz njemačkog grada Marla. Oni u Pazinu borave u sklopu učeničke razmjene s Gimnazijom i strukovnom školom „Jurja Dobrile“. Učenička razmjena je plod dugogodišnje uspješne suradnje između škola. Sad već tradicionalni susreti omogućuju učenicima da bolje upoznaju kulturu i običaje kraja u kojem žive gdje žive njihovi vršnjaci, ali i doprinose širenju duha tolerancije među europskim narodima.

Goste iz Njemačke pozdravili su i svečano dočekali pazinski učitelji i učenici te zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Anton Finderle, predsjednik odbora za društvene djelatnosti Vinko Stihović i ravnatelj Gimnazije i strukovne škole „Jurja Dobrile“ Josip Šiklić. Uz upućene riječi dobrodošlice, svi su im poželjeli ugodan boravak u Pazinu.
Nakon pozdrava i prigodnog govora uslijedila je razmjena darova te mala zakuska uz neformalno ugodno druženje predstavnika grada i učenika.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike