Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Prijem članova 154. brigade Hrvatske vojske

dsc_0535-2Povodom obilježavanja jubilarne 25. obljetnice ustroja 154. brigade Hrvatske vojske, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, njegovi zamjenici Mirjana Galant i Veljko Brajković, predstojnik Ureda Grada Zoran Sloković, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč te predsjednik odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Pazina Vinko Stihović, upriličili su svečani prijem za članove Udruge branitelja Domovinskog rata Pazinštine, predstavnicima Udruge branitelja Domovinskog rata Pazinštine, predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – 154. Umag, Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata – ogranak Poreč.

Nakon uvodnih pozdrava, gradonačelnik Krulčić zahvalio se pripadnicima 154. brigade HV na iznimnom doprinosu u Domovinskom ratu, te na svemu što je učinila za Hrvatsku i Pazin.  Podsjetio je da brigadu uz Pazin vezuje sam ustroj u logističkom smislu, zavidno visok odaziv na mobilizaciju, sam odlazak na ratište, ali i veličanstveni povratak u kolovozu 1995. godine iz rata iz kojeg su se vratili neokaljani. Iz svih je tih razloga brigadi dodijeljeno najviše gradsko priznanje – Grb Grada Pazina, priznanje predsjednika Republike, Grb Istarske županije, a i pazinska je ulica imenovana po brigadi.

Prisutnima se obratio i Renato Kalac koji je istaknuo da su pripadnici 154. brigade postali vojnici iz nužde, ali da su svi ponosni da je to tako i da im je drago da se prati njihova aktivnost, da imaju potporu Grada Pazina. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim u Domovinskom ratu.

Ovog se tjedna priprema i bogati program obilježavanja 25. obljetnice. Središnje svečanosti održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. U četvrtak 1. prosinca u 18 sati u Spomen domu u Pazinu upriličeno je predstavljanje Monografije „154. brigada u Domovinskom ratu“, a 3. prosinca, nakon polaganja vijenaca na središnjem križu na gradskom groblju „Moj mir“ u Pazinu i mise zadušnice za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata u župnoj crkvi sv. Nikole, u 18 sati održat će se Svečana akademija u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.