Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Prezentiran Idejni arhitektonski projekt dogradnje Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu


U skladu s prethodnim aktivnostima između Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile danas (11. svibnja) je u knjižnici Gimnazije predstavnicima, članovima Školskih odbora te djelatnicima tih ustanova, kao i predstavnicima osnivača Grada Pazina i Istarske županije, prezentiran Idejni arhitektonski projekt dogradnje zgrade Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Projektant Alan Kostrenčić iz zagrebačkog arhitektonskog ureda Krebel i Kostrenčić arhitekti u jednosatnom je predstavljanju predstavio Idejni arhitektonski projekt kojem je cilj stvaranje preduvjeta za rad Gimnazije u jednoj smjeni. To će se postići na način da će se dograditi sveukupno devet učionica odnosno praktikuma sveukupne neto korisne površine od 950 metara kvadratnih dograđenog prostora. Idejnim arhitektonskim projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće zgrade, koja se sastoji od dogradnje uz južni ulazni trakt, na prostoru između ulaza u zgradu Gimnazije i prometnice prema novoizgrađenoj Školsko-gradskoj sportskoj dvorani, te interpolacije između sjevernog trakta Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i istočnog trakta Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, na mjestu sadašnje tople veze između Osnovne škole i Gimnazije. Unutar postojeće zgrade također se predviđa adaptacija pojedinih učionica kako bi se maksimalno olakšalo korištenje strukovnog dijela škole koji je većinom pozicioniran u sjevernom traktu. Osim dogradnji novih učionica, predviđena je i izgradnja dizala koje omogućuje dostupnost svim etažama škole.

Na taj je način sačuvan u potpunosti sadašnji oblik školskog parka, kao mjesta koje značajno obogaćuje prostor te amfiteatra.

Nastavak je to zajedničkog rada Osnovne škole i Gimnazije te sada i jedna i druga škola imaju usklađene projekte kojim će se pripremiti dokumentacija, kako bi i jedna i druge škola stvorile preduvjete za moderan nastavni proces, koja Pazin smješta u sam državni vrh.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.