Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Preventivno zdravstveno predavanje: „Povezanost debljine sa šećernom bolesti“

Hrvatski liječnički zbor – Podružnica Istarska, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije i Grad Pazin pozivaju Vas na predavanje na temu: „Povezanost debljine sa šećernom bolesti“ koje će se održati u ponedjeljak, 25. studenog 2013. godine s početkom u 18,00 sati u Maloj koncertnoj dvorani u Spomen domu u Pazinu.

Predavač će biti dr. Daniela Fabris Vitković, specijalist internist-kardiolog, subspecijalist endokrinologije i dijabetologije Opće bolnice Pula.

Debljina je ozbiljna bolest povezana sa skraćenjem očekivanog trajanja života, a isto tako ona je i važan rizični čimbenik za nastanak bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti – tip 2, hiperlipidemije, žučnih kamenaca, osteoartritisa i nekih karcinoma. Šećerna bolest tip 2 je mnogo češća kod starijih osoba. Predavač će pokušati odgovoriti na pitanje kakva je povezanost debljine s pojavom šećerne bolesti i da li je pojavu ove bolesti moguće spriječiti ako na vrijeme razmišljamo o smanjenju tjelesne težine i promjeni prehrambenih i životnih navika.
Dr. Fabris Vitković će svoje dugogodišnje iskustvo u radu s oboljelima od šećerne bolesti prezentirati kroz predavanje koje će biti zanimljivo široj populaciji stanovnika kako oboljelima tako i onima koji razmišljaju o zdravlju prije pojave bolesti.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.