Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Predstavljanje zbrike pjesama Milana Pačića “Žitnica misli”

Povodom 45. obljetnice postojanja Liga protiv raka – Pula zajedno s programom Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama – Pazin u četvrtak, 17. svibnja u 19,00 sati u Dnevnom boravku Pazin, predstavljaju zbirku pjesama „Žitnica misli“ pulskog pjesnika Milana Pačića.

„Liga protiv raka“ Pula ove godine slavi 45. obljetnicu postojanja. Kroz dugi niz godina, ova udruga građana pruža razne oblike besplatne podrške svim dobnim skupinama stanovništva, muškarcima i ženama oboljelim od svih vrsta onkoloških bolesti i njihovim skrbnicima.

Te aktivnosti se provode kroz psihološko savjetovalište, kroz psihoonkološke terapijske grupe, kroz rehabilitacijsko-terapijske keramičarske radionice, kroz individualni i grupni savjetodavni rad Stoma kluba i Kluba laringektomiranih, kao i kroz dugogodišnji rad volontera palijativnog tima.

Glavni cilj provedbe programa Udruge je prevencija malignih oboljenja, podizanje zdravstvene svijesti o brizi za vlastito zdravlje, što ranije otkrivanje malignih bolesti, što brži oporavak i vraćanje na radna mjesta, podizanje kvalitete života oboljelih i članova njihovih obitelji.

Milan Pačić rođen je 1961. godine u Puli, gdje živi i radi. U pjesmama prenosi svoj osjećaj nostalgije za tradicijom i običajima. Nadahnut je ljepotama prirode, preispituje svoja razmišljanja o bliskim ljudima, a često, samo kao svjedok, bilježi na papir događanja iz svog života i svog okruženja. Godine 2008. izašla mu je zbirka pjesama „Nek’ nam duša nebo ljubi“. Znajući njegov zov za osvajanjima fizičkih i duhovnih ciljeva, nadamo se da će nas i ubuduće poticati na razmišljanja o moćima ljudskog tijela i uma (iz autorove knjige „Žitnica misli“).

Uz predstavljanje autora, stihove će čitati Dorina Tikvicky, uz gitarsku pratnju Ivana Mihovilovića. Udrugu „Liga protiv raka“ predstavit će Danica Kuzmanović – predsjednica Udruge.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.