Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavljanje knjige “Ti još pričaš o nogometu” Jane Prević Finderle 29. svibnja 2013. u Kući za pisce

Gradska knjižnica Pazin i Matica Hrvatska, ogranak Pazin pozivaju Vas na predstavljanje knjige Ti još pričaš o nogometu Jane Prević Finderle u srijedu, 29. svibnja u 19.30 sati u Kuću za pisce.   O knjizi će, pored autorice, govoriti urednik Dinko Telećan te predstavnici nakladnika Iva Ciceran i David Ivić.

Predstavljanje knjige jedan je od programa kojim se obilježava Dan Grada Pazina. 

O autorici 

Jana Prević Finderle, rođena u Zagrebu, živjela u Daruvaru, Zagrebu i Pazinu. Objavljivala u lokalnim časopisima, Zarezu i Forumu. Osvojila nekoliko (uvijek drugih) nagrada na poetskim natječajima. 1997. zajedno s Marijom Bogeljić objavila zbirku "Šum mladosti" 

O  knjizi

„Jana Prević Finderle u svojoj lirici postiže ono što se u pisanju postiže iznimno rijetko: ravnovjesje između intimnog i priopćivog, jednostavnost koja ne otklizava u banalno – unatoč stihu u kojemu govori o „brižno njegovanoj banalnosti“ (Pjesnik), autobiografičnost koja ne zastranjuje u ispovijedno-memoarsku samodopadnost, intimnost koja nije puko privatna i ne zapada u bolećivu autističnost, nego sebe kazuje lepršavo, suptilno, zaigrano, otvoreno. Poezija je to čija je temeljna nota vedrina, pa i onda kad razoružavajuće iskreno progovara o bolima i porazima. „
Dinko Telećan