Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo Grada Pazina i Istarskog boćarskog saveza

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je jučer izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza, Istarskog boćarskog saveza i Grada Pazina u povodu predstojećeg Europskog prvenstva u boćanju koje će se u rujnu ove godine održati u Pazinu.

Članovi izaslanstva izvijestili su predsjednika o pripremama u organizaciji Europskog prvenstva te ga upoznali s uspjesima hrvatskog boćanja i s razvojem ovog sporta. Predsjednik Josipović je tom prigodom prihvatio pokroviteljstvo ove manifestacije izrazivši pritom uvjerenje kako će Grad Pazin biti uzoran domaćin.
„Hrvatska se dokazala da je dobar domaćin u organizaciji brojnih europskih i svjetskih natjecanja, pa nema razloga da i ovom prigodom ne bude tako“ – kazao je predsjednik Josipović
Gosti su predsjednika države izvijestili kako je boćanje najtrofejniji hrvatski sport te podsjetili kako se upravo na jednom od međunarodnih boćarskih natjecanja prvi puta čula hrvatska himna. Boćarsko izaslanstvo pozvalo je predsjednika Josipovića da svojom nazočnošću uveliča svečanost otvaranja tog prvenstva.