Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Predavanje “Utjecaj prehrane na povećanu tjelesnu težinu” i poziv na mjerenje i savjetovanje

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizira predavanje za građane "Utjecaj prehrane na povećanu tjelesnu težinu" 12. ožujka 2013.g. u 18 sati u Maloj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu. Predavanje će održati dr.sc. Mihela Dujmović, dipl.inž. nutricionist.

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin organizira i provodi besplatno mjerenje tjelesne težine i visine, opsega struka, šećera u krvi, krvnog tlaka i izračunavanje indeksa tjelesne mase s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine svakog drugog i četvrtog četvrtka u mjesecu:

– od 8.00 do 09.00 sati za osobe koje su već bile na mjerenju i imaju prekomjernu težinu organizira se mjerenje i kratko predavanje ili individualno savjetovanje,
– od 9.00 do 10.00 sati mogu doći građani koji žele prvi put pristupiti mjerenju.

U ožujku ta će se mjerenja provoditi 14. i 28. ožujka 2013.g.

Zainteresirane osobe mogu dolaziti u Savjetovalište i raditi u malim grupama pod stručnim vodstvom patronažne sestre s ciljem usvajanja pravilnog odnosa i navika prema redovitoj i uravnoteženoj prehrani kao i tjelesno aktivnom načinu života.

Cilj projekta je smanjiti utjecaj promjenjivih rizičnih čimbenika koji dovode do povećanja tjelesne težine. Svrha projekta je promicanje i primjena znanja o važnosti poželjne tjelesne težine. Korisnici projekta su odrasle osobe u dobi od 19 do 65 godina i osobe starije dobi iznad 65 godina. Želi se podići razina svijesti ljudi o važnosti poželjne tjelesne težine, spriječiti posljedice po zdravlje koje nastaju zbog povećanja tjelesne težine, te poticati osobe s prekomjernom tjelesnom težinom na smanjenje i održavanje smanjene težine.

Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo je nositelj projekta „Osnivanje savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine“. Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jedan od provoditelja projekta.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.