Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Poziv na iskaz interesa za pohađanje programa Osposobljavanja za poslove dadilje

Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Pučko otvoreno učilište Pula pozivaju potencijalne polaznike/ce na prijavu za iskaz interesa za pohađanje programa Osposobljavanja za poslove dadilje.

U program osposobljavanja za poslove dadilje mogu se upisati polaznici/ce koji imaju najmanje srednjoškolsko obrazovanje i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove dadilje.

Cijena programa iznosi 4.800,00 kuna (nije u sustavu PDV-a). Trajanje programa je ukupno 270 sati (teorija, praktični dio i vježbe)

Kompetencije koje polaznik/ca stječe završetkom programa:

 

  1. Planirati i provoditi pravilnu njegu i higijenu djece
  2. Pravilno hraniti dijete
  3. Voditi pravilnu i primjerenu komunikaciju koja je u skladu sa dječjom dobi
  4. Osmisliti i primijeniti kreativnu igru prilagođenu dobi djeteta
  5. Pružiti osnovnu pomoć pri realizaciji dječjih potreba prema uzrastu
  6. Pravilno komunicirati s roditeljima
  7. Poznavati postupke prve pomoći u kući, izvoditi osnovne postupke prve pomoći i alarmirati službu za pomoć i roditelje
  8. Poznavati specifične pristupe djeci predškolske i školske dobi s posebnim potrebama
  9. Odabrati i pripremiti jednostavna jela i slastice
  10. Pripremiti i pokrenuti vlastiti posao

 

Prijavu za iskaz interesa možete izvršiti putem maila: [email protected] tako što ćete uz popratni tekst navesti vaše ime i prezime, adresu i kontakt. Rok za prijavu za iskaz interesa je 20. svibnja 2019. godine.

Za potencijalne polaznike/ce s područja Grada Pazin, napominjemo kako je Gradonačelnik Grada Pazina 1. veljače 2019. godine donio Program potpora poduzetništvu Grada Pazina za 2019. godinu, među kojima je i mjera 11. subvencioniranje troškova Stručnog osposobljavanja za poslove dadilje

(1) Grad Pazin dodjeljuje nepovratne potpore za subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja za poslove dadilje, sukladno odredbama Zakona o dadiljama (Narodne novine, broj 37/13.), te drugih stručnih ispita koji su zakonski neophodni za obavljanje djelatnosti dadilje, a odnose se na vlasnika obrta i/ili zaposlenika obrta.

(2) Subvencija se odobrava u 100% iznosu, najviše do 5.000,00 kn po osobi koja je stekla stručnu osposobljenost.

Da bi ostvarili pravo na sufinanciranje polaznici su dužni zahtjevu, koji se podnosi Upravnom odjelu za gospodarstvo financije i proračun Grada Pazina, priložiti Dokaz/Potvrdu Ureda državne uprave Istarske županije o upisu u obrtni registar bez početka rada i Dokaz/Potvrdu o završenom Osposobljavanju za poslove dadilje.

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.