Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Potpisani ugovori sa Zajednicom sportskih udruga


U velikoj vijećnici Grada Pazina danas, 5. lipnja 2020. potpisani su 485 tisuća kuna vrijedni ugovori za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu za 2020. godinu.
Novac će biti dodijeljen članovima 25 sportskih udruga i klubovima za redovne aktivnosti dok će 16 tisuća kuna biti namijenjeno za održavanje petnaest sportskih manifestacija.


Inače, za 2020. godinu Grad Pazin planirao je sufinancirati Zajednicu sportskih udruga s 1,23 milijuna kuna, no zbog epidemije Covid-19 i smanjenja proračunskih prihoda Grad sufinanciranje umanjeno je za 20% te ono u konačnici iznosi 987 tisuća kuna.
U Gradu, za sport će se ukupno izdvojiti 3,2 milijuna kuna što uključuje održavanje sportskih objekta i otplatu kredita za Školsko-gradsku sportsku dvoranu.
Sredstva Zajednici osiguravaju se za redovan rad sportskih udruga i klubova, za obavljanje liječničkih pregleda, za edukaciju kadrova, za redovan rad Zajednice te za sportske manifestacije.
Nadamo se da će i ova godina, usprkos stanke zbog korona krize, biti uspješna kao i prethodna te da će naši sportaši i dalje postizati zavidne rezultate na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima zaključio je gradonačelnik Renato Krulčić.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike